merhaba,şu an kpss sınavına hazırlanıyorum..ve ciddi bir şekilde sınav kaygısı yaşamaktayım..ve yenemiyorum ya da yenecek formulleri bilemiyorum..
oss den bu yana universite + yuksek lisans bitiminden once stres yaşamıyordum hatta yaşayanları garipsiyordum.insan sınavda neden heyecanlanır diye...fakat 2 yıllık guzel bir calışma sonucu ve denemelerden aldığım guzel sonuclarla 2008 kpss sınavına girmemle başlayan sınav stresi yakamı bırakmıyor.!!
sınava girmeden muthiş bir kalp carpıntısı oluyor sınavda ne yapacağını şaşırıp herzamanki surede soru cozumune başlamama ve o an aklıma hangisi eserse onu yapma, acele etme ve soruları gorememe, telaşlanma, dizlerimde oluşan titreme kollarımın dirsekten başlayan bir icten gelen sızının kalemimi tutması, ağlama hissi ve endişe..sorulara asla konsatre olamama ile gelen yetiştirememe...
inanın cok kotu bir durum sınavımı ciddiye alıyorum..cok calışıyorum..en son gune kadar calışıyorum hatta sınava giderken bile yanımda hatırlatacak kucuk notlar da taşıyorum..herkes denemelerde aldığı puanı sınavda alırken ben hic almadığım kadar duşuk bir not alıyorum..her sınavın sonu aynı husran..kendime guvenim sıfırlandı..bu ruh hali sınav yaklaşınca tum bedenimi esir alıyor..2008 kpss ve mayıs ayında girdiğim ales sınavı aynı sonuctan dolayı husrana uğradı..şimdi 2010 kpss ye gireceğim..şimdiden vucudumda oluşan gerginliği hissediyorum ve yardım istiyorum..sınavımın emeğimin geleceğimin mahvolmasını istemiyorum..ne olur bana fikir verin ben ne yapmalıyım..
Sınav stresi ile başedemiyorum..
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Sınav stresi ile başedemiyorum..