Kendini dinlemek
Biz farkında olmasak da o hep bizimle. Hep konuşuyor. Hic uyumuyor. Ama biz gunluk hayatın icinde oyle cok doluyoruz ki, onu goz ardı ediyoruz.
Hepiniz yaşamışsınızdır; bir konuda iki farklı duşunceniz olduğunu..
Bir yanınız evet derken diğeri hayır diye bağırır.
Biri git der diğeri kal. Biri cesurdur biri korkak.
Siz ve biri daha vardır icinizde sanki. Karar veren, duşunce ureten, yonlendiren, iki tane siz.
Doğrudur. Bir siz varsınız, bilincli beyniniz. İkincisi de bilincaltınız.
Ve doğruyu bilen daima O’dur.
Bilincaltımızı ne kadar sıklıkla dinlersek, onun soylediklerini yaşama gecirirsek, o denli kolay yaşarız hayatımızı da..
Biz farkında olmasak da o hep bizimle. Hep konuşuyor. Hic uyumuyor. Ama biz gunluk hayatın icinde oyle cok doluyoruz ki, kendimizin en onemli parcasını goz ardı ediyoruz.
Bilincaltı ile bağlantı kurmanın cok ceşitli yolları var. Ben kendi denediğim en kolay 4 taneyi ve başarılı olduklarımı paylaşacağım sizlerle.
1.yontem:
Ruyalar:
Emin olmadığınız her neyse yada sorununuz yada merak ettiğiniz.. bir kağıda yazın uyumadan once. Ve o yazdığınız dışında bir şey duşunmeden uyuyun. Konsantre olmanızın başarısına gore o gece yada birkac gece sonra ruyanızda mutlaka cevabınızı alacaksınız.
2.yontem:
Sarkac:
30cm’lik bir ip ve bir yuzuğe ihtiyacınız var. Yuzuğu ipe gecirin ve ipi uc noktalarından tutun. Sallamayın sadece tutun. İp one geriye gidecek yada daire cizerek donecektir. Bu donuşlerin birini evet diğerini de hayır olarak tanımlayın. Bunu ipe, yuzuğe ve kendinize yuksek sesle soyleyin. En basit soruyla başlayın: benim adım xx mi? Sarkacınızın size cevabı soyleyişini gorun ve devam edin gercek sorularınıza.
3.yontem:
Yazı:
Bu benim en sevdiğim ve en sık kullandığım yontem. Yazı yazdığınız eliniz hangisiyse onunla boş bir kağıdın uzerine sorunuzu yazın. Sonra kalemi diğer elinize alın ve yazmaya başlayın. Yazmayı deneyin yani. Once ne yazacağını bilemiyor tabii insan. Bu yuzden sorunun kendisini yazmayı deneyerek başlayın. Ondan sonrası cok kolay gelecek zaten.
4.yontem:
Sohbet:
Yuksek sesle konuşmaya başlayın. Karşınızda bir arkadaşınız varmış gibi. Siz sorun o soylesin. Bunu yaparken rahatladığınız noktada karşınızdaki arkadaşınızın(!) soyledikleri bilincaltınızdan gelenler olacaktır ve inanın cok işe yarayacaktır.
Dilek Ozturk,
Kendini dinlemek
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Kendini dinlemek