Eşimle 7 yıl once universitede tanıştık.1.5 yıl once sevdiğim insanla ailem karşı cıkmasına rağmen evlendim.3 yıldır evlenmek istiyordum fakat ailem ozellikle annem istemediği icin hep erteledim okulum bittiği halde.Sonra evlenmek istediğimi soyledim ve zarzor istemeye gelmelerine izin verdi ve nişanlandık ve bi kac ay sonra evlendik.Ben aileme yardımcı olmak istedim kendimi bildim bileli.Cocukluktan beri aman annem uzulmesin,aman ben onları masrafa sokmayım diye didindim durdum.Mesela ailem durumu pek iyi olmadığı icin harclık falan vermezlerdi ilkokul ve lise yıllarımda...Mahallenin bakkalından cikolata şeker aşırmaya başlamıştım Hatta ilkokulda arkadaşımın parasını almıştım.Sonra butun arkadaşlarım duymuştu ve ben okul hayatımı başım onde bitirdim.Aydın'da bir universiteyi kazandım ve eşimle tanıştık o da benimle aynı bolumde okuyordu aynı zamanda Aydın'da yaşıyordu.Birinci yıl devlet yurdu cıkmadığı icin ailem beni ozel yurda yazdırdı ve ben onlara yuk oldugum icin kendime hep kızdım ama ne yapabilirdim ki Neyseki o sıralarda babam dışardan emekli oldu ve 2 maaş almaya başladı ve cok rahatladılar cunku ikinci yıl ben devlet yurduna cıkmıştım.ayda sadece 60 mil veriyorduk oğrenim kredisi de aldığım icin ailemden hic yurt parası dışında para istemedim.ama yetmiyordu sadece kredi ile ben nasıl gecinecektimki zaten yarısı yol parasına gidiyordu yemek para, in bin para...derken şuanki eşimin evine taşındım en azından kira vermeyecektim.Ailem hic sormadı nasıl geciniyorsun hic para gondermiyoruz bile demediler.Mezun oldum işe başladım tabi ben unide okurken eşimle birlikteliğimi biliyorlardı ama annem hep ayrılalım diye bekliyordu hep maddiyat maddiyat...hep zengin biriyle evlenmemi istiyordu.1 yıl calıştığım butun maaşımı biriktirdim ve onlara hic bi masraf olmasın diye yemedim icmedim biriktirdiğim tum paramı nişan duğun masrafıma harcasınlar diye anneme verdim ve beni istemeye gelecekler dedim.Annem canına minnet bi şekilde paraları aldı guya benim ceyizimi alacak duğun masraflarımı karşılayacak onunla.ki ihtiyacları bile yoktu ne borcları vardı ne de okuyan başka bi cocukları...Biz nişanlandık evlendik tabi ben o sırada gozum hic bişey gormuyor ne almış ne almamış bakmadım bile.Evlendim 3 yorgan,3 yastık,bi kac carşaf ki yıkadıkca cekiyor,danteller falan işte..yani parayla alınacak turden hic bişey yok bileziklerimi bile kendim aldım yani duğunum icin kendi ceplerinden bir iğne almadılar.ve o uni yıllarımda cektiğim krediyi hala bitiremedik ve biz borc icinde kıvrandıkca annem ne zaman telde konuşsak hamileyim maaşın var şunu al bunu al ..yada bişeyden konu acılsa maaşın var banane senin borcunu da mı ben duşuneceğim falan diyor erkek değil mi odesin falan..hay allahım ya hic yardımcı olma yoluna gitmiyor butun emeğimi ben gozumu kırpmadan verdim ona bişey anlatsam hemen uste cıkıyor maaşınız var diye hic cocuğum demiyor yardımcı olayım demiyor zaten annem hep boyleydi abimler borc icinde yuzerken de bileziğini bi arkadaştan aldım diye vermişti yani kendi bileziğim dersem hic geri odemez en iyisi arkadaşımdan buldum deyim diyerek oğluna borc bilezik verdi.kaldı ki bana mı yardım edecek kimse kimseye guvenip yuva kurmuyor ama annemin her defasında bizim maaşımızı ileri surmesi ve ihtiyacı olmadığı halde tum emeğimi almasından dolayı 5 aydır kafama takmış durumdayım.Arayıp bi bahaneyle verdiğim parayı başına kalkıyor sonrada vicdan azabı cekiyorum ve arayıp haklı oldugum halde bi de ozur diliyorum belki uzulmuştur diye.Aslında bunu hep en azından paranın bi kısmını versin diye yapıyorum ama annem hic uzerine bile alınmıyor hatta benimle tartışıyor seni bu yaşına kadar biz buyuttuk dersanelere gonderdik falan diyor sanki tum anne babalar yapmıyor gibi.Benim bebğim olacak ben onun icin bişeyler yapmayacak mıyım? yapılan şeyi başa mı kalkacağım onun yaptığı gibi.ve ben onlar icin bunca fedakarlık yaptıkca onlar benim duğunum icin kılını bile kıpırdatmadılar.annemin abim alacak diye 3 bileziğini hala koşe bucak saklıyorken yani koluna bile takmıyor...bana 1 bileziği bile cok gorduler ve ben bileziğimi bile kendim aldım duğunde takılan altınlarımı da aldılar ustune.sanki cok ihtiyacları varmış gibi ne anladım ben bu işten Annem cocuklarına cok duşkundur ama gel gelelim evlenmişsen bitmişsindir artık ele karışmışsındır. Elin oğlu paranı yiyor diyor neden elin oğlu olsun o benim kocam ve onun kazandığını da ben yiyorum neden bu gozle bakıyor yada neden ben kafama bu kadar takıyorum.