Selamlar..
Senelerdir bipolar hastalığıyla uğraşmışım fakat gecen sene haziran ayında doktora gitmeyi akıl edebildim artık bıcak kemiğe dayandığında. Bipolar teşhisi kondu. İlaclarıma başladım 4 ay falan kullandım ve o kadar duzeldim ki, artık ilaclarımı bıraktığım zaman bana bir daha bişey olmayacağına inanıyordum. İnsanın bazı şeylerin kendi elinde olduğunu duşunuyordum ve ilaclarımı kesip gebelik planlaması yaptık. Ama tabi yanılmışım. İlaclarımı kestikten sonra cok kotu gunler yaşadım yine. Şiddetli depresyon ataklarım oldu. Hic uyumadan gecirdim haftalarım.. Haziran ayında hamile kaldım ve şuan 4uz bebeklere hamileyim. Hamilelikle alakalı bir cok sıkıntım olmasına rağmen hamile kaldığımdan bu yana bipolarla alakalı hic bir sorun yaşamadım. İnşallah yaşamam da.. Benim sorum acaba hamilelik sırasında bipolar uykuya mı geciyor? Cunku bu kadar sıkıntıyı benim kesinlikle cok buyuk depresyon ve tepkilerle karşılamam lazımdı. Ailem falanda şaşırıyor sakinliğime. Zaman zaman durgunluklarım, hafif dalgalanmalarım oluyor ama tabi bir de hamileliğin verdiği psikolojik bozukluklarda olabilir bunlar ve bipolarda ki gibi şiddetli değiller. Doktorum 3 ayını tamamladığında anneyle bebek arasında kar/zarar hesabı yaparak gerekliyse hamilelikte kullanılabilecek ilaclar olduğunu soyledi ama ben bunları kullanmak istemiyorum bebeklerimi riske atmak istemiyorum. Bir diğer sorum da hamilelik sonrası atak gecirme olasılığım % kac? cunku bebeklerimi emzirmekte istiyorum ben. ilaclarımı bir sure daha ne bileyim en azından 6 ay boyunca emzirip sonra kullanmak istiyorum.. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkurler..
Bipolar bozukluk ve hamilelik
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Bipolar bozukluk ve hamilelik