Piyanist İdil Biret, Muğla'nın Menteşe ilcesinde konser verdi.

"İdil Biret Muzik Festivali" etkinlikleri kapsamında Menteşe Prof. Dr. Şadan Gokovalı Acık Hava Tiyatrosu'nda duzenlenen etkinlikte Devlet Sanatcısı İdil Biret, Bilkent Senfoni Orkestrası baş kemancısı İrina Nikotina ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel grup şefi Julya Krepak ile Felix Mendelssohn Caykovski triolarını seslendirdi.

Yaklaşık iki saat suren konseri, sanatseverler beğeniyle izledi. Konser sonunda izleyiciler, sanatcıyı uzun sure ayakta alkışladı.

Muğla Valisi Esengul Civelek, konser sonunda İdil Biret'e cicek ve plaket takdim etti.

Vali Civelek, Devlet Sanatcısı İdil Biret ve sanatcı arkadaşlarını buyuk bir beğeni ile izlediklerini ve hayran kalmamanın mumkun olmadığını soyledi. Keyifli bir oda muziği konserini dinlediklerini aktaran Civelek, konserin duzenlenmesinde emeği gecenlere teşekkur etti.

Muğla Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Gurun ise Bilkent Senfoni Orkestrası baş kemancısı İrina Nikotina ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel grup şefi Julya Krepak'a cicek ve plaket takdim etti.

Gurun, Marmaris'te başlattıkları "İdil Biret Muzik Festivali" etkinliklerini Menteşe'de tamamladıklarını soyledi. Festivali surdurmeyi planladıklarını ifade eden Gurun, "Sanata ve sanatcıya daha cok değer vererek barış ve sevgi icinde demokrasiyi en uc noktada yaşadığımız mutlu bir Turkiye'de herkese mutlu bir akşam diliyorum." diye konuştu.

Konserin ardından İdil Biret, izleyicilerine kitaplarını imzaladı.

İnternethaber