66 aylık kızım okula hazırmı sizce?
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- 66 aylık kızım okula hazırmı sizce?
-
20-09-2022, 05:01:39merhaba. ben calışan bi anne olduğumdan kızım 3,5 yaşından beri okul oncesi eğitim aldı.2 sene okul tecrubesnin ardından bu yıl herkesin de malumu biliyorsunuz yeni eğitim sistemi yasasıyla 66 aylıklar zorunlu olarak 1. sınıfa başlayacak. ben kızımın okula hazır olduğunu duşunuyorum bi taraftan. cunku 2 senediir anaokuluna gidiyor bu sene de giderse aynı şeyleri gorurse bu yıl boşuna gecmiş olacak hatta sıkılacak hep yanı şeyler diye.ama bi taraftan da hazır değil diyorum her nekadar 1. sınıfın muftedatını hafflettik oyun oynatıcaz deseler de kendinden buyuklerle aynı sınıfta olması beni endişelendiriyor.şoyleki orneğin sınıfta 80 aylık bir cocuk benim 66 aylık olan kızımdan duygusal ve bedensel olarak daha gelişmiş olduğundan derslerde en basit birşeyi bile kolayca yapacak,benm kzım ise ona nazaran daha yavaş yapacak yada hic yapamayacak diyelim. bu durumda benim kızımın psikoljisi ne olacak. hep ,"ben başarısızım" "o benden daha iyi ",hatta o akıllı ben aptal yada o calışkan ben tembel gibi bi psikoljiye girer diye cok endişeleniyorum. bu durumda ne yapmalıyız. rapor alıp gondermemyi istedim.ancak gittiğm hastanenin cocuk dr'u beni cocuk gelişim uzmanına yonlendirdi. test uygulanması icin. ve biliyorum ki otesti gecerse okula uygun raporu verecekler. oylesine bi rapor vermeyecekler. ve kzım okula başlayacak.kızımın kendinden buyuklerle aynı sınıfta olması endşelerime br cozum arıyorum size danışmak istedim. şimdden teşekkurler.