Selam kızlar...
Bu aralar cok cok bunaldım ve yazma ihtiyacı duydum.Ben normalde titiz bir insandım ama artık bu titizliğin bende takıntıya donuştuğunun farkettim. Yoğunlaştığım konu temizlik,psikolojik olarak beni cok yoruyor ve belki benim gibi olan arkadaşlar vardır diyerek danışmak istedim sizlere.Cocukken de olmuştu boyle yoğun bir uzuntu yaşamıştım o zaman kontrol etme takıntısı vardı ilac tedavisi ile yenmiştim onu. Yıllar sonra yakın zamanda yaşadığım bir acı ve uzuntu olayı olunca yine tekrarladığını duşunuyorum. Ama artık hem tiroit hem de hipertansiyon hastasıyım . Bu sebeple psikolojik ilacları cok onermiyorlar , terapiler de pek işe yaramıyor. Kendi kendime yenmeye calışmak istiyorum ama olmuyor. Mesela kıyafetlerimi defalarca makine de yıkıyorum, temizlenmedi diye his geliyo icime yıkamaktan eskiyorlar artık giymekten değil, sonra yere duşen bir şeyi yıkamadan kullanamıyorum.İlla yıkıyorum hemde defalarca.Ellerimi de oyle surekli yıkamak yıkamak istiyorum.Mesela gecen gun yazlıklarımı kaldırayım dedim. Yıkanmış ve utulu onca kıyafeti tekrar makineye attım,sonra misafirler geldi banyoyu kullandılar diye klozeti filan ,malum camaşır makinesi banyoda acaba klozetten mikrop sıcramışdır diye defalarca yıkadım kuruttuğum halde yine yıkadım balkona astım oturdum,aklıma takıldı bi daha mı yıkansam diye inanın aynı kıyafetleri 2 gun ust uste defalarca yıkadım.Napıyosun kendine gel diye telkin yapıyorum ama nafile hem icim huzursuz heryerde mikrop varmış gibi hissediyorum, yıkadım kuruttuğum camaşırları şimdide kaldırmak istemiyorum tekrardan mı yıkasam diye duşunuyorum bu ne bicim bi rahatsızlık, anlayabilmiş değilim. Kimse ile paylaşamadım psikolojik kokenli olduğunu biliyorum bu konuda bilincliyim ama uygulayamıyorum, ilacta alamıyorum carpıntımı ve tansiyonumu tetikliyor.Ne yapsan ne etsem bilemedim, arkadaşlar benim gibi sıkıntısı olanlar yazarsa dertleşmek isterim cok kotu bir rahatsızlık gercekten,umarım atlatabilirim ...:2::2::2::2:
Takııntılar hakkında.
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Takııntılar hakkında.