durumumu anlatıym:

psikolojik sorunlarım var.ben kucukken babam depresyondaydı ya da annemin deyimiyle sinir hastasıydı.bu durum nedeniyle annemle de araları pek iyi diildi.bu durumdan cok etkilendim.sonra annem erkek kardeşime benden daha fazla duşkundu bu da beni cok uzerdi.şu an bu problemler yok,annem artık oyle davranmıyo,babam iyileşti.ama bende etkileri gitmedi hala.cok suskunum,icine kapanığım.arkadaş edinmede de problemlerim var.fazla arkadaş edinmem bi kac tane olur sadece,onlarla da okul icinde surekli beraberimdir ama hic biri bi sıkıntımı bilmez,ben anlatmm cunku.şu an derdimi anlatabildiğim tek bi arkadaşım var sadece.olumsuz duşunuyorum hep.hep oyle kotu halde diilim aslında ama bazen geliyo oyle bi ruh hali,halimi,eski yaşadıklarımı duşunup ağlıyorum.hayal kurarken bile guzel hayaller kuramıyorum.hayallerimde bile mutsuz olduğumu hayal ediyorum.tabi bunlar varken sosyal biri de olamıyorum.insanların benim hakkımda ne duşunduklerini cok fazla onemsiyorum.bu yuzden hata yapmaktan korkuyorum,hata yapmaktan korkunca eksik falan yapıcam sorumluluk almaktan korkuyorum.artık boyle olmaktan cok sıkıldım ve iyileşmek istiyorum.universitenin mediko sosyal biriminde psikiyatri den randevu aldım.ama psikoloğa mı yoksa psikiyatriste mi gitmem gerektiğinden emin diilim.sizce hangisine gitmem daha doğru olur?