Değerli Uzmanlar ve de Hemcinslerim,
Bir yıldır birlikte olduğum sevgilimle aynı evi paylaşıyorum. Aynı evi paylaşmadan once bazı tavırlarının tutarsızlığı, suphe ceken sozleri ve de surekli aynı konular etrafında donmesi dikkatimi cekmişti bir uzman ile goruşmesini rica etmiştim. Kendisine Anksiyete Bozukluğu tanısı konulduğunda acıkcası şaşırmıştım. Tedavi başlanmış olmasına karşın yarıda kesti şuan ilac kullanmıyor ve onu tekrar bir uzmanla goruşme konusunda ikna da zorluk cekiyorum pek tabi ki onun o kısır donguleri benim psikolojimde de yıkımlara sebebiyet veriyor. Gozlemlediğim bir kac detayı sizlerle paylaştıktan sonra yapmam gerekenler hususunda yardımınızı rica ediyorum
- Cok sıklıkla yalan soyluyor ve bu yalanlarını kendi kendine ilerleyen surecte ele veriyor ve bunu rutin hayatın icin de her alan da yapıyor. ( yalanları oyle hoş karşılanır tarz da değil zira sağlığı ile ilgili senaryolar uretmekten geri kalmıyor )
- Cok cabuk karar değiştiriyor ( orneğin; bir kac gun oncesinden belirlediği bir tarihte yapmamız gerekeni yapmaktan vazgeciyor, şehir dışına cıkalım ... o tarihte ses seda yok! gibi )
- Sozlerinin ardında durmaktansa verdiği sozleri bahanelerin ardına sığınarak geciştiriyor.
- Tutarsız davranışları şaşırtıyor ( orneğin; hayatta selam sabah vermem dediği bir insanla can ciğer kuzu sarması şeklinde sohbete koyulabiliyor)
- En ufak tartışmada suclayıcı bir tavır takınıyor.
- Sorunları gormezden gelme yolunu seciyor ve daha da buyuduğun de sorunu oturup cozmektense kacmayı seciyor.
- İyi niyetle yaklaşılmış soz ya da davranışın sonucunda, kusur buluyor, mutsuz olmak ve mutsuz etmek adına her girişimi deniyor.
- Hatalar ve hatalarının duzeltilmesi konsunda uyarıldığın da once bunu kabullenmiş gibi gorunuyor sonrasın da ise sert tepkilerle yanıt veriyor.
- Tanıdığı/tanımadığı kişi/ler hakkında cok kotu yakıştırmalar yapıyor.
- Seviyesiz kelimeler kullanmaktan geri duramıyor
- Aşağılama, hakaret etme, ... saygı sınırlarını zorlayan kufurler ile kontrolsuzce (sozlu olarak) saldırıyor.
- Gecmişin de yaşadığı ilişkiler hakkın da surekli kotu olanları hatırlıyor ve anlatıyor ( orneğin; yemek yaparken ya da aractayken aklına gelen eskiye dair bir anlık o anı cağrıştıran muzik dahi onu alıp eskiye goturuyor ve otomatik olarak aynı şeyleri farklı şeyler de katarak anlatıyor)
- Cok cabuk uykuya dalıyor ve uyanıyor, bazen ise cok gec saatlere kadar internette vakit geciriyor ya da surekli uyuma isteği icersinde.( ozellikle aynı evi paylaşmadan once ki surecler de). Sayıklamaları var ve coğu zaman o sayıklamalar da dahi hakaret sozcukleri iceriyor.
- Ovulmeyi, taktir edilmeyi, pofpoflanmayı... cok seviyor bu tarz durumlar da aşırıya kacan davranışlar gosterebiliyor.
- Arayış icin de ustelik tam manası ile ne aradığını ve ne istediğini de bildiğini sanmıyorum.
- Başarıları soz konusu olduğun da ya da ona ihtiyac duyulduğu yer de inanılmaz ezici olabiliyor.
- Dikkat eksiklikleri, anlama da algı da bozuklukları var ( orneğin; okuduğu bir fıkrada, izlediği bir film de bağlantı kuramıyor ve kendine ait fikir beyan edemiyor)
- Maceracı bir yapısı olmasına karşın cok urkek ve de korkularını dile getirmekten kacınıyor ( orneğin; bir kucucuk bocekten bile irkilip muthiş tepkiler verebiliyor)
- Sorumluluk almaktan kacıyor ya da sorumluluklarını tam manası ile yerine getirmek konusun da dikkatli, ozenli ve de ısrarcı değil.
- Ben yaptım oldu bitti, yaşa ve gor gibi garip duşunceler oluşturmuş durumda.
- Kendisi dışında kalan herkes ona gore nankor ve sığ duşunceli. Kimsenin fikrine saygı gostermediği gibi tartışmaya girdiği nokta da haklı olsa dahi kendini haksız cıkarmayı başarabiliyor.
- Zaman zaman dikkat cekme cabasına girdiği oluyor bunun icin de ya ani cıkışlar yapıyor ya da sağlığı ile ilgili sorunlar uretiyor (orneğin baygınlıklar geciriyor.)
- Kendine hakaret edip, aşağılayıcı ve kufur iceren sozler sarf etmekten kacınmıyor coğu zaman da bu erkekliği ile ilgili olabiliyor.
- Yetersizlik hissi ile kendisini ya da karşısındakileri kıyasa tabi tutuyor.
- Surekli beni kontrol etme cabasında, koşulsuz ve şartsız hukmetmek isteğinde. Ona bir geyşa gibi tabi olmamı bekliyor. Telefonlarımı kurcalıyor, kişisel bilgisayarımdan girdiğim siteleri kontrol ediyor, uyesi olduğum sosyal paylaşım sitelerinden gelen ozel mesajları ve tum diğer yazışmalarımı okuyor hatta bunlarla ilgili yorumlar yapıyor.Coğunlukla da kırıcı ve de hoş olmayan davranışlarla.
- Benimle manasız bir yarış icin de başarılarım, aile hayatım, arkadaşlarım ile ilişkilerim hatta daha iyiye giden her turlu konu da ket ( engel) olma, taktir etmekten ya da destek olmaktansa kostek olmayı secmekte.
- Arkadaşlarım ile irtibatımı engelleme, onlarla bağımı koparma,ailem ile ilişkilerime yon verme cabasında.(orneğin; bunu telefonundan sil, onunla goruşme, bununla şunu yapma...)
- Onsuz dışarı da vakit gecirmeme tahammul edemiyor, bulunduğum mekanın yakınlarına geliyor ya da o anı berbat etmek icin surekli aramalar, sms atarak huzursuz ediyor.
- Bana birinin kotu bir sozu gelse ya da duysa cok memnun oluyor, kotu bir davranışa ise maruz kalsam tepki gostermektense sadece izleyici kalıyor diyebilirim.
- Cinselliğe karşı inanılmaz istekli ve ısrarcı.
- Bilgisi olmadığı konular da dahi bilgisi varmış gibi davranmayı seciyor, kendine yuklediği o bilirkişi modelini ise yine kendisi hatalı cıkışlarla yıkıyor( orneğin; bir yazar hakkın da ya da bir yerleşim yeri hakkın da ... )
- Dini konularda kendisini otorite gibi goruyor.
- Hekime gittiğimiz de ise kendisi ile ilgili şikayetleri dile getirmektense benim soylediklerimden yola cıkarak ve benim onceden gecirmiş olduğum rahatsızlığı kullanarak tabir yerin de ise topu bana atabiliyor ve de kendini sorunsuz gostermeyi başarabiliyor.
-Alkol ya da sigara kullanımı olmamasına karşın başka bir bağımlılık yapan madde kullanımının olup olmadığını bilmiyorum.
Olduğu kişi ile olmak istediği kişi arasında sıkışıp kalmış bir profil ciziyor. Acıkcası bu durumu bana sadece anksiyete ile acıklanabilir gibi gelmiyor tam tanı ve teşhisi ne yazık ki kendi başıma koymak gibi bir hata yapamam.Konu hakkın da bir uzman ile goruşerek izlenmesi gerekli ve en onemli yol olduğunu biliyorum (kendisinin gittiği hekim haricin de 2 ayrı hekime de benimle gitti sonuc yine aynı )lakin kendisinin sağlıklı olduğunu duşunuyor ve hekimleri yanıltarak doğru teşhis koymalarına musade etmiyor. Gercekten yardıma ihtiyacım var zira terk etmek ya da onu bu hali ile başbaşa bırakmak istemiyorum.
Saygılar
Nasıl Bir Yol İzlemeliyim / Yardım
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Nasıl Bir Yol İzlemeliyim / Yardım