Merhabalar arkadaşlar,

nasıl anlatsam bilemiyorum. ama burda anlatmak ve icimi dokmek, belki de bir care bulmak istiyorum durumuma.

ben cok kilolu bi kızdım. 24 yaşındayım. 9 aydır diyetteyim ve 27 kilo verdim.
şimdi 62 kiloyum ve artık "şişman kız" olmaktan kurtuldum. bedenim kurtuldu ama beynim kurtulmuyo işte, sorun orda. aynaya bakınca kendimi hala kocaman goruyorum. gobeğim kocamanmış da herkes ona bakıyomuş gibi geliyo. şişmanlığın verdiği eziklik psikolojisinden hic kurtulamadım. bunun sebebi hedeflediğim kiloya henuz inememiş olmam olabilir. 55 kilo olmak istiyodum aslında ama eskisi kadar dikkatli gitmediğim icin hızlıca veremiyorum ve git gide de hırsımı kaybediyorum.

şu an en buyuk korkularımdan biri verdiğim kiloları geri almak.
bu yuzden hala ağzıma bişey koyarken korkuyla yiyorum. yesem bile hemen kilo aldım, şiştim, kocaman oldum sanıyorum.
aylardır canımın istediği şeyleri yemedim. artık dayanamıyorum cok canım cekiyor. yiyemedikce deliriyorum ve ağlamaya başlıyorum.
ağlasam da zırlasam da gene de yemiyorum ama bu sefer psikolojim bozuluyo.
boyle boyle delircem sanıyorum bazen.
her şeye sinirlenen cekilmez bi insan oldum.
diyetim bozulcak diye rahat rahat dışarı bile cıkamıyorum. cunku sık acıkıyorum ve dışarda zararlı şeyler yemek zorunda kalıyorum, bu sefer de pişmanlıktan oluyorum.
surekli evdeyim ve dışarı cıkmadıkca da kafayı yiyorum.

yani arkadaşlar psikolojim yerlerde. erkek arkadaşımla surekli kavga ediyorum. hic alttan almıyorum. bazen bilerek en ufak şeylerden kavga cıkartıyorum.
o da artık hafiflet şu diyeti, sen zayıfsın artık guzelsin dedikce, beni kandırma diyorum inanmıyorum ona.
kilonun benim icin bi onemi yok, gene 90 kilo olsan da farketmez benim icin diyo. sen yemedikce ben uzuluyorum diyo.
onu da yoruyorum yani.

annemi de deli ediyorum. kadın şaşırdı artık napıcanı. evde bişey yese vicdan azabı duyuyo ben yemediğim icin.
benim yiyemiyceğim şeyleri yapmamaya calışıyo.
aylardır babam istemesine rağmen pilav pişmedi evde ben yemiyorum diye.

yani arkadaşlar durum bu. bu diyet beni alt ust etti.
ne yapmam gerekiyor?
kalan 7 kilomu nasıl akıl sağlığım bozulmadan verebilirim?
bu şişmanlık psikolojisinden nasıl kurtulcam?