Arkadaşlar şimdiye kadar yaşadıklarımın bir kısmını bu linkte daha once yazmıştım ve tekrar uzun uzun yazmaya gerek duymadım ama kısa eklemeler yapmaya uğraşacağım . Oncelikle yazdıklarımın linki ;
Shut Up I Pikachu!: Kafam Hep Allak Bullak
Ve eklemelerime gelirsek . 8 yaşından beri annesiz ve babasız buyudum . Daha doğrusu halam,babannem ve dedemin yanında . Her akşam babam uğrardı ama yemeğini yiyip giderdi pek yanımda durup ilgilenmezdi yani . 2008 yılındaydı sanırım tam net değil hafızamda ; dedemden sozlu ve fiziksel şiddet gordum . 6 sene annem ile ne yuzyuze ne de telefonda goruşmemiştim . Telefonda goruştuklerim ise 6 sene boyunca aile zoru ile iki elin parmaklarını gecmez . Babannemin vefatından sonra benim hareketlerimdeki değişiklikler yuzunden psikologa goturduler . Şoyle ki dedem ile goruşmuyordum onun hakkında konuşurken dedem demiyordum , onun bulunduğu ortama girmiyordum girsem pis bir koku alıyor ve o ortamdan cıkana kadar nefesimi tutuyordum , onun değdiği eşyalara dokunmayıp sesini duymamak icin kulaklarımı tıkıyordum , yuzune bakmayıp kati suretle onunla konuşmayıp oturduğu yere oturmuyordum . Psikiyatris babama beni yanına alması gerektiğini soyledi ve Prozac diye bir ilac yazdı . Babam başta yanına almaya pek olumlu bakmadı yatacağım yatak olmadığını felan bahane etti . Sonra bana baza aldı ve once akşamları birlikte tv izleyip halama geri donmeye , sonra tek gun kalmaya felan derken yerleştim . yaklaşık 4 senedir babamlayım . Devamlı bir psikolojik şiddet soz konusu . Hep alttan almaya calışıyorum fakat insanın sabrı da bir yere kadar sonra patlıyorum . Ve karşımdaki tutum damarına basılmasın hareketlerine bak , hastasın sen delisin ,hep iyimi davrancaz , ilac icmen lazım sen anandanda beter olcan gibi laflar oluyor . Nerdeyse hergun benimle tartışma cıkarmaya uğraşıyor resmen beni stres topu olarak goruyor gibi bir şey . Yani insanın aklına o geliyor . 2012 yılında da 2 parmağımı kırdı ben odaya kendimi kapatıp goruşmek istemediğimi soylediğimdede zorla odadan cıkardı sarılıp karşımda ağladı . Şimdiye kadar kac kez elini kaldırdı sonra vurmadan indirdi ben unuttum . Bana hic bir şey aldığı yok resmen senelerdir eline o kadar para geciyor . Ama kahve , alkol , kumar vs vs.. alışkanlıkları var işte . Başkalarına verirken sakınmıyor bana harcama yapmaya gelince resmen cebinde akrep oluyor . Tamam harclık veriyor mu veriyor ona lafım yok . Ama sonucta benimde ihtiyaclarım oluyor ; evde genelde yemek olmuyor ve hazır gıda felan yani sonucta ac kalacak değilim . Senelerdir doğru durust bir şey alınmadı bana . Şu anda giyecek corabım yok o kadar diyim zaten kıyafetlerde hep eskidi felan . Ve kirlideler makina bozulduğu icin bir şey yapamıyorum . Coğu kıyafette elde yıkanmıyor alışıkta değilim . Zaten temizde olsalar oyle aman aman bir şeyim yok sadece tahta bir sandalyeyi kaplayacak kadar işte . Birde babam yani oyle cok fakir biri değil . Ayda 2.200 felan alıyor , 400 tl si anneme kesiliyor . 3 aydan 3 aya da cift maaş alıyor . Yalnız kendi zevki sefası icin yaptığı kredi borcları var 25.000 miş sanırım . Neyse kısa keseyim kısa dedim cok uzun oldu . ilk gittiğimde psikiyatrise anksiyette teşhisi koydu prozac yazdı ; bir sure kullandım sonra 3 ay ara verdim . 2 doktora daha goturduler onları beğenmediler . Neyse bir doktora daha goturduler bu psikiyatris bayandı ve devamlı babam hakkında haklı ay onlar olgun isterlerse boşanırlar sen karışma felan diye resmen babama kur yapar durumdaydı ve babamda o psikiyatristen cok memnun kaldı . Hala da der o cok iyi doktordu bilmem ne diye . Neyse o da Prozac ın yanına artı olarak Risperdal diye bir ilac yazdı ve rapora depresyon yazıyordu devamlı . Ben sorduğumda ise ilaclar verilsin diye oyle yazıyorum yok hala aynı gibilerinden bir şeyler dedi . Sonra kadını gozum tutmadığından gitmeyi kestim ama 2 seneyi geckin ilaclara devam ettim . Şubat 2012 de tamamen bıraktım . Kasım ayında sevgilim ile beni babam yolda yakaladı ve ağır hitamlarda bulundu . O kadar ruh daraltıcı ic sıkıcı şeylerdi ki ... Sadece bana olsa yine iyi benim yuzume sevgilimin gorunuşu ile ilgili şeyler vs... Dayanamadım o gun hatırladığım kadarı ile 20 si antidepresan olmak uzere 25 ilac ile intihara teşebbus ettim . Gece kalktım ve yere yığıldım kalkamadım babam duymuş kaldırdı . Dur halanları felan arayımda gelsinler hastaneye gotursunler gorsunler rezilliğini felan gibilerinden bana laflar sokuyordu hala . Aradı cevap vermiyorlar verseler gorurdun dedi . Sonra sabaha kadar uyutmadı zehirlenip olup geberip gidersin diyerekten . Sabaha kadarda zehirlenme ile ilgili yazılar okudu ve videolar izledi . Sonra hastaneye gitmeye gerek yok dimi dedi sabah olunca bende yok dedim gitti . Sonra sevgilimde halimin fena olduğunu gorunce hastaneye goturmeyi defalarca teklif etti bende şiddetle reddettim . Israrlarını goruncede başına kalırım bela olurum bak seni şupheli olarak yazıp devlet tarafından dava acılır dedim . Olsun yeter ki iyi ol korkuyorum bir şey olmasın sana felan diyince babam duyar daha kotu şeyler olur felan diyerek reddettim . 1 hafta boyunca yataktan kalkamadım ve sadece yoğurt ile beslendim . Sonrasın da ise ani sinir krizlerim arttı . Birden gulerken birden sinirlenip hic kullanmak istemediğim ağır kelimeler hakaretler konuşabiliyorum sonra tekrar ruh halim değişip sakinleşebiliyorum . Ya da gulerken ağlayabiliyor , Ağlarken gulebiliyorum . Son zamanlarda aşırı duygusalım herşeye ağlayabiliyorum . Bu artık benim sorunumdan cıktı . Sevdiklerimi uzmek, kırmak istemiyorum . Babam sevgilim ile tanışmaya yanaşmıyor . Devamlı yokuşa suruyor . Mesela ; devlet dairesine girsin ,dukkan acsın , diplomasını gostersin vs. vs. bunlar olursada kesin olur demiyorum işte bakarız Bir gidip iki donme felan diyor . Ben bu sorumluluğu tek başıma alamam sonra hep senin yuzunden sen verdin derler butun akrabalar toplancak oyle isteyecekler herkesin fikri tek tek sorulacak diyor . Benim hic bir şeyi becerebileceğime inanmıyor . Bana hasta gozuyle bakıyor babam da halalarımda . Ama arkadaşlarım davranışlarımın normal olduğunu onlara karşı o kadar kotu olmadığımı sevecen oluğumu , ruh halimin ev ortamından dolayı olabileceğini duşunuyor . Mesela babam sen bir işte calışamazsın beceremezsin ikinci gun cıkarsın vs. diyor hic calışmadığım halde . Evlenirsemde benim becerebileceğime inanmıyor . İcimde devamlı bir sıkıntı var boyle coğu zaman o kadar cok bunalıyorum ki ... Gidecek yerim yok , gezecek yerim yok , yapacak işim yok ... Bende biliyorum evlenirsem kısa surede kendime geleceğim buna inancım var cunku ev dışında cok daha huzurluyum , mutluyum ... İlk fırsatta nikah duşunuyoruz ; butceyi ayarlayıncada duğun ... Eğer babam tutumunu değiştirmez ise habersiz olmak zorunda olacak ve tabiki dolayısıyla acıklamakta biraz guc olacak ... Onun adınada endişeliyim cevremdeki herkes mutlu olsun istiyorum ne bileyim ... Bunalımda olduğundan dolayı evlenmeyi duşunuyorsun aman sakın felan demeyin . Cunku ne yaptığımın gayet bilincindeyim ve bu konuda elimden geldiğince mantığım cevcevesinde hareket etmeye ozen gosteriyorum . Cok yeni bir ilişkide değil 4 senelik ... Bu arada şu anda uyku duzensizliğim var mesela şu saat oldu hala uyumadım ... Cocukluğumdan beri gelen ve bırakmayı başaramadığım tırnak yeme sorunumda var . Bir ara bırakmıştım ama stresli olduğumda farketmeden tekrarlıyor ... Zaten uzatsamda kırılıyor kendiliğinden ve uzadığında da pek te guzel durmuyor tırnak etimi cocuk aklı ile cok uzun seneler once diş kurdanı ile itip beyaz yeri şekilsiz ve geniş bir hale soktuğumdan ... Aynı zamanda aşırı derecede unutkanlık var coğu anım sanki yokmuş gibi , bazen delirecek gibi oluyorum gecmişim ile ilgili cok şey hatırlamadığımdan ... Belki de beynim coğu anımı geri plana atmıştır kimbilir ...Birde buyuk olasılıkla farkettiğiniz gibi konudan konuya atlıyorum devamlı durup dururken aynı konuda durmayıp birbirinden bağımsız şekilde ... Birde bir suru rahatsızlığım var aklıma gelenler ; 4 tane bel fıtığı , kireclenme , kansızlık , eklem romatizması , Guatr , troit bezlerinin az calışması , sinizut (aşırı baş ağrım oluyor belkide migrene felan cevirmiştir ) , 2011 de faranjit vardı doktor onemli bir şey değil diyip pek ustunde durmadı bende durmadım doğrusu , birde gecen sene bel fıtığı ve kireclenmemi oğrendiğimde doktor akciğerlerimdede sorun olduğunu ileri duzeyde olanların olumcul ve tehlikeli olduğunu bende az olduğunu o konuadan pek anlamadığını soyleyerek acil bir doktora gorunmemi tavsiye etmişti doğru durust dinlemedim bile onemsemedim doktorada gorunmedim ... Zaten ailemde onemsemedi . Babama sevk cıkarmasını soylediğim halde ilgilenmedi ... Neyse ya uykusuzluktan aşırı aklım karıştı herşeyi yazdım mı yada eksiğim var mı bilemiyorum . Bu arada coğunluk yaşımı merak edecektir 21 yaşındayım ama duşunce olarak daha olgunum . Daha doğrusu cevreme akıl verirken cok daha mantıklıyım ... Mesela birinin bana zarar verdiğini , aslında iyi olduğunu sandığımın iyi niyetle yaptı sandığım şeylerin vs. gercek yuzunun cok sonra farkına vardım . 21 yaşında daha cocuk bu neler yaşadı ki , ergenliği atlatamamış konuşuyor vs. diye duşunmeyin . Oncelikle yukarıda verdiğim linke bakmanızı tavsiye ederim . Ve kotu yorumlara eleştirilerede kapalıyım . Cunku aylardır bu başlığı acıp acmamak konusunda tereddutteydim . Hep korktum yazıp sildim vazgectim sırf onyargı yapıp bana cozum yerine gereksiz kotu hakaret icerikli yorumlarda bulunacaklar diye cekindim . Biliyorum kısa demiştim ama cok uzun surdu ... Tahmin edememiştim bu kadar uzun sureceğini ... Cok ozur dilerim . Coğu kişi okumadan uzun diye bakıp gececek ama sağlık olsun yinede hepiniz cok sağolun . Hep mutlu olmanız temennilerimle ... Şimdiden teşekurler . Sevgiyle kalın , esen kalın .
NOT = Bu arada baya uzun oldu ama son anda fark ettim eklemek istedim . Bu aralar bende nedense aşırı kilo artışı oldu ... Birde şu son 2 senede yaşadıklarım aklıma gelince bir uşume ve titreme eliyor bildiğiniz zangır zangır titriyorum konuşamıyorum dişlerim birbirine carpıyor arkadaşlarım ve sevgilimde bir şey olacağından korkup panik oluyor .. Neden oluyor anlamadım gitti ? Zaten son 2 senedir uyur gezerlik gibi bir şey var biri arıyor acıp konuşuyorum , ben arıyorum sohbet ediyorum , mesajlaşıyorum , kapı caldığında kalkıp kapıyı acıp yatıyorum ; ama bunları uyku sırasında yapıyorum ve hatırlamıyorum ... Daha once bu anlattıklarımın hic birini hic bir psikiyatrise anlatmadım . Zaten 2010 dan bu yana da psikiyatrise gitmedim bir daha ... Birde daha once pek verim alamadığımdan ve sevmediğimden İLACLA TEDAVİYİ ASLA DUŞUNMUYORUM . Eklemeyi unuttuğum bir şey var ise anlayış ve ahlak cercevesinde sorabilirsiniz elimden geldiğince yanıtlamaya calışırım teşekurler ...
Belki Bir Yardımınız Dokunabilir ?
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Belki Bir Yardımınız Dokunabilir ?