Ufakta olsa onerilerinizi bekliyorum.
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Ufakta olsa onerilerinizi bekliyorum.
-
20-09-2022, 04:33:37Merhabalar benim gibi hisseden arkadaşların bana yardımı dokunacağına inanıyorum. Yaşadığım yer kucuk olduğu icin burada psikolog yok olsa bile oğrenci olduğum icin imkanlarım sınırlı ,psikiyatride gitmek istemiyorum oğrencisin diye kovmasından korkuyorum.Sorunuma gelince cok iyi dinleyiciyimdir fakat anlatıcı değilimdir cunku anlattıklarım yuzunden insanların beni yargılamasından korkuyorum kendimi yazarak ifade edebiliyorum. Artık bu tavrım yuzunden insanlardan korkmaya başladım arkadaş edinmeye kalksam birileri bana laf edecek diye korkuyorum edindiğim arkadaşlıklar bile mesafeli mesela yurtta odada 3 arkadaşız 2si cok samimi ben bişey soylesem komik olmasa bile insan tepki verir bunlarda boyle bısey yok ama iki aralarında konuşsa komik bişey bile olmasa tepki veriyorlar kayırılacak bir durumda yok aynı gun tanıştık birlikte yemeğe ineriz falan sorun galiba benim davranışlarımda. Cok cekimserim pat diye biriyle konuşamam arkadaş ortamında soz almam sadece dinlerim (bunu da annemin sinir hastalığına bağlıyorum annemin yanında konuşmaya korkardım bir şey soylesem hemen bağrıyordu. Cok şukur atlattı şuanda iyi.) (arkadaşlarım olanlarda ilk adımı onlar attı gerisi kendiliğinden geldi) . Bazen kendi kendimi korkutuyorum banyoda mesela dua etmeden rahatlayamıyorum. Bazen kendi golgemden korkar taşı kopek sanar tepki veririm ve etrafımdakilerde bana guler yada garip garip bakarlar. Arkadaşlarımı cok sahiplenmemden dolayı bir suru kavga etmişliğim var. Kafamda oluşturduğum senaryolara cok inanırım bunun gercek olduğunu sanmaya başladım son zamanlarda.Kendi hayal dunyamda yaşıyorum gibi bişey. Biri bana şu kişi kotu dese o iyi olsa bile ondan uzaklaşmaya başlıyorum. Karanlık yerde oturmayı yalnız olmayı seviyorum. Bide şu var kapıyı kilitleyince tekrar bakarım kilitli mi diye bakmazsam oda arkadaşlarıma soruyorum kapıyı kilitlemişmiyim diye yoksa icim rahat etmiyor birşeyler calınacak diye. 1.5 ay sonra memlekete gideceğim zaten fakat bu sure icinde ne yapacağım hakkında bir fikir bir oneri sunarsanız sevinirim.:26: Okuduğunuz icin Allah razı olsun.