Mevsimin normalleri dışında seyretmesi vatandaşların alışık olmadığı hava sıcaklıklarının oluşmasına neden olunca soğuk algınlığı ve grip şikayetlerinde artışa neden oldu.

Bununla birlikte belirli bir tedavi yontemi olmayan grip hastalığı uzerinde araştırmalar yapan bilim adaları, hastalığa neden olan virusun yeni bir zararını daha ortaya cıkardı. "İnfluenza" adlı virusun bulaşması nedeniyle sık sık grip olmanın, hafıza kaybına ve zihinsel rahatsızlıklara neden olabildiği tespit edildi.

ABD'de bulunan Mayo Klinik'teki bilim adamları, griple ortaya cıkan mide rahatsızlıklarına neden olan viruslerin beyinde topladığını ve bu viruslerin hafıza ve oğrenme hucrelerini yok edebildiğini duyurdu.

Gribin, A,B ve C tipi olmak uzere uc ayrı tipi biliniyor. A tipindeki ciddi nitelikli enfeksiyonlar; yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişilerde olumcul olabilecek akciğer enfeksiyonlarını ortaya cıkarabiliyor. Grip olan kişi eğer cocuk ya da 13-19 yaş arası ergenlik doneminde bir genc ise, Aspirin isimli ilacın bazı durumlarda Reye adı verilen bir sendrom ortaya cıkarıldığı gorulebiliyor.

Bu sendrom nadir olarak gorulse de karaciğerde bozukluklar ve beyinde şişlikler meydana gelmesine neden olabiliyor. Merkezi sinir sistemini etkileyen bu durum olumcul olabildiği gibi, hastalığa neden olan viruslerin vucutta birikmesi sonucu kronik mide rahatsızlıkları, hafıza ve oğrenme kayıpları gibi bir değişik bircok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. Gibin neden olabildiği bu rahatsızlıklar tedavi edilebildiği gibi bazıları da kalıcı olabiliyor