merhaba arkadaşlar hihoyyyt
gazetede gordum şimdi bu yazıyı
Newyork Strang Kanser Onleme Merkezi Direktoru Dr. Mitchell Gaynorle yapılan 1 roportaj
sizlerle paylaşmak istedim. :1hug:
boyle bir konu acıldıysa daha once kusura bakmayın. zaten silinir ya da taşınır.
KANSERDEN UZAK TUTACAK 10 UYARI
1) A, B6, C, E vitaminlerini, Betakaroten ve folikasit eksikliği gucsuz bir bağışıklık sisteminin habercisidir ve kanser oluşumuna yol acar.
2) Cinko eksikliği, bağışıklık sistemimizin en onemli yapı taşlarından olan timus bezinin kuculmesine yol acar. Ozellikle ilerleyen yaşlarda cinko takviyesi şarttır.
3) Hergun mutlaka Selenyum almalısınız. Selenyum savaşcı T-hucrelerimizi guclendirir.
4) NAC(n-acetyl-cyteine) hergun yemeklerle beraber 600 mgr alınmalıdır. Ayrıca yapılan calışmalarda gunde 2 kez alınacak 600 mgr NAC'in gribe yakalanma riskini cok duşurduğu gozlemlenmiştir.
5) Glutathione cok onemli bir antioksidandır, gunde alınacak 250-500 mgr glutathione yeterlidir ama mutlaka selenyum ve vitamin B12 ile birlikte alınmalıdır. Aksi taktirde gorevini istediği şekilde yapamaz.
6) Lutfen sofranızdan brokoliyi eksik etmeyin.
7) 250-500 mgr arası citrus oil extract yemeklerle birlikte alınırsa faydalıdır. Bazı midelerde problem yaratabilir, dikkat...
8) Yeşil cayı hayatınıza dahil edin, lutfen...
9) Zerdecal, doğanın bir başka mucizesi, salatalarınıza, yemeklerinize serpin lutfen. Başlangıcta tadını yadırgayabilirsiniz ama vazgecmeyin.
10) Bitkisel acıdan zengin bir beslenme şekli, egzersiz, olabildiğince az stres, doğru vitamin ve mineral katkılarıyla bağışıklık sisteminizi ayakta tutabilirsiniz.
Ayrıca ben mesala goğus kanserinin en onemli nedeninin genetik olduğunu sanırdım hep. Ama amerikada goğus kanserine yakalananların sadece yuzde 8 i genetik nedendenmiş. Ayrıca sigara icen kime desem kanser vs diye verdiği cevap ' benim dedem hergun paket paket icerdi, 90ına kadar yaşadı' şeklinde oluyordu. Gazetede de aynen bu ornek verilmiş, doktorun dediği ise ' Eminim oyleydi ama unutulmaması gereken bir nokta var... Sizin dedenizin yaşadığı dunya ile bugunku dunya aynı değil. Dedeniz bugun yaşayıp 3 paket sigara icseydi pek yaşayamazdı inanın bana...'
kendimize dikkat edelim arkadaşlar. Cok uzgunum coook
Onkoloji - Kanser ve Turevleri Kanserden uzak tutacak 10 uyarı ..
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onkoloji - Kanser ve Turevleri Kanserden uzak tutacak 10 uyarı ..