Cengiz Semercioğlu-Hurriyet gazetesi /07.07.2009 yazısı
Yatak deyip gecmeyin
Gecen gun yataklarla ilgili ilginc şeyler oğrendim.
Hayatımızın ucte birlik bolumunu yatakta geciriyoruz, her gece siz uyurken yatakta neler olup bittiğini hic duşundunuz mu?
4 yıl kadar once Tempur’dan yuklu bir para odeyip guzel bir yatak almıştım.
NASA teknolojisiyle yatak ureten Tempur, ilk başta alışması zor ama sonra cok rahat bir yatak.
Bu sure boyunca temizlik yapılırken arada yatak kaldırılıp havalandırıldı ama ozel bir temizlik işleminden hic gecmedi.
Mesela yatakla ilgili şunları biliyor muydunuz:
- Bir insanın gecede 1,5 gram, yılda yarım kilo cilt pulu doktuğunu ve bunların coğunun yatakta kaldığını...
- Mite (toz akarları) denilen yatakta bulunan mikrobik canlıların cilt pulu ve dokulen saclarla beslendiğini...
- Bir yatağın 200 gram civarında toz icerdiğini...
- Bir insanın gecede 1,5 litre ter doktuğunu, bunun kısmen yatağa karıştığını...
- Cift kişilik bir yatakta milyonlarca mite bulunduğunu...
- Milyonlarca mite’ın alerjiye, kızarıklığa, nefes darlığına sebep olan dışkı ve pislik urettiğini...
Mis gibi kokan carşafları serdiğimizde hepimiz yatağımızı tertemiz zannediyoruz değil mi?
Ama bunları okuyunca insan yatağından soğuyor...
Yataklarda hijyen sağlamak icin ultraviyole ışınların ve ozel spreylerin kullanıldığı yeni teknikler geliştirilmiş.
Cağırıyorsunuz ekipleri, evinize gelip yatağınızı temizliyorlar, sonra da cıkan mite’ları size gosteriyorlar.
Ben bunlarla birlikte mi uyuyordum diyorsunuz...
Yatağınızın hijyenine ozen gosterin, unutmayın yatağınızda sadece sevgilinizle uyumuyorsunuz
Hepimize temiz uykular!!!
Yatak deyip gemeyin
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Yatak deyip gemeyin