Lutfen okuyun !!!
Merhaba hanımlar vucudumuzda her organımız cok değerlidir ve ihmal edilmemesi gerekir sonra zararları cok canımızı yakabilir :cok uzgunum: siz kendi başımdan gecen bir olayı anlatmak istiyorum bunu sadece sizlerinde aynı hataya duşmemesi icin yazıyorum..
benim sağ kulağımda cocukluğumdan beri problem vardı orta kulak iltihabı gecirmiştim bunuda zaten hemen hemen her cocuk geciriyor kulağım cok fazla ağrıyordu bana kulaklarına su kacırma diyorlardı ama dinleyen kim hem denize giriyordum hemde banyo yapıyordum sonra bir gece kulağım yine cok şiddetli ağrımaya başladı hep olurdu sonra birden kulağımdan kan geldi yine apar topar dr gittik kulağının zarı delinmiş dedi yine bi antibiyotik yine bi damla ve yine temzilediler su kacırma dediler yolladılar ben yine su kacırmaya devam ettim kapatmadım kulaklarımı cocukluk işte hic bişeyin farkında değildim annem kızdıkca inat ederdim hele ki deniz benim herşeyimdi cok seviyorum o masmavi ucsuz bucaksız suya girmeyi deniz beni inanılmaz rahatlatıyordu kulağım sarı renkte ve kotu kokulu akmaya başlamıştı bu arada yine dr gidiyordum bi damla veriyorlardı o damla akmasını bi muddet kesiyodu sonra suya girince yine akıyordu vehasıl gecen seneye kadar bu boyle devam etti artık senenin belli zamanlarında akıyordu 2005 nisanda evlendim 2006 ocak sonunda grip oldum ve cok sık grip oluyodum bu defa ateşim 2 gun duşmedi dr gittik meğer kulaklarımdanmış ozele gitmiştim hayatım boyunca hep ozele gitmiştim sigortanın kapısından girmemiştim dr ameliyat olman lazım dedi işite testi yaptı sağ kulağım %48 duymuyordu ! inanamıyordum nasıl olurda farketmemiştim sonra ailemle oturduk konuştuk bizim aile genelde sağlıkcıdır halam yengem kuzenim falan hep hastanede calışıyolar halam ist. da buyuk bi devlet hastanesinde cocuk bolumunde hemşire o hem ozelde calışmıştı hem devlette bana ben ikisindede calıştım ama devletin doktorları her zaman cok daha iyidir dedi amcamın tanıdığı bir başhekim yardımcısının muayananesine gittim muayene oldum adam hic mi demediler sana ameliyat diye dedi hayır demediler dedim meğer coktan beri ameliyat olmam gerekiyormuş ama hic bir dr dememişti ki :cok uzgunum: sonra filmler emarlar falan cekildi iltihap orta kulaktan ic kulağa kadar ilerlemiş ic kulaktan ileri BEYİN !! yine hic bişeyin farkında değilim yine kucuk bişey zannediyordum en son halamında aynı hastanede calıştığı başhekim yard. ameliyat olmayı sectim 30 mart sabah 8 de ameliyata girdim akşam 4 de ameliyattan cıktım evet kucucuk bir kulak icin 8 saat ameliyat masasında kaldım 8 gun hastanede yattım evlenme yıldonumumu bile hastanede kutladık ve bu bizim ilk yılımızdı allahım diyordum neden bu zamana adar cıkmadı da evlendiğim sene cıktı neden hic bi dr ameliyat dememişti 15 gun banyo yapamadim 1 ay başımı yıkayamadım neler yaşadıklarımı bir ben bir allah biliyor aylarca tek bi tarafa yatabilmek cok zordu kulağımın arkasında tam dipte yarım ay şekilde kulağım boyunca dikiş izi var tabi bunlar gecici şeyler onemli olan sağlık sonrasında surekli kontroller surekli takipler ama hic beni ameliyat eden doktor bakmadı hep asistanları ilgilendi bu ilgisizlikten zaten rahatsızdım ama dosyam ordaydı ve nepıp ne ettiklerini onlar biliyorlardı :cok uzgunum: o yaz eşimle tatile gittiğimizde denizde boynumdan yukarı cıkamadım allahım suya girmeden yaşayamam diyen ben suya giremiyordum en buyuk can duşmanımdı su :cok uzgunum: ameliyattan sonra 5 ay gunde 3 oğun 4'er damla kullandım 6. ayda kontrole gittiğimde 2. bi ameliyat etcez dediler başımdan aşağı kaynar sular dokuldu sandım hani iyiydim hani iyileşiyodum nasıl ikinci kez ameliyat olurdum ben !! o gun gece yarısına kadar ağladım hep cok iyisin demişlerdi iyi olmak icin cok caba sarfetmiştim 8 saat ameliyatta kalmama rağmen o gece kalktım ayağa kolidorlarda dolaştım her goren şaşırıyordu hastanede olay olmuştum oooo kulaktan 8 saat kalan senmisin diyorlardı eğer ameliyat olmasaydım iltihap beyine bulaşacaktı beyine bulaşması demek kor olma beyin felci olmaz yuz felci olma hatta olume kadar gidiyordu ama iltihap kurumamıştı işte :cok uzgunum: damlalarımı gunde 30 damlaya cıkarttılar bu ne demekti yaaa eşim cıldırıyordu başka dr gidelim şeyda diye korkuyordum ya başka doktorlarda kendine gore bi tedavi uygulamaya başlarsa ya yeniden başa sararsam ya anlamazsa diye kulağım yine akmaya başlamıştı ikinci ameliyat dedikleri gun o hastaneden cıkar cıkmaz bana ilk ameliyat diyen ozeldeki dr gittim o da ameliyat dedi o doktorda ilk ameliyatta yapılması gereken bişeyi yapmadıkları icin gerekiyo dedi diğer doktorlarda basit 1-2 saatlik bi ameliyat diyorlardı en son o kadar yorulmuştum ki eşimin ısrarlarını kabul ettim İstanbul Capa Tıp Fakultesinden Profosor Can beyden randevu aldık annem ben ve eşim gittik elimde sadece ameliyatımda neler yapıldığını yazan bi kağıt parcası ve kullandığım damlalar vardı bu damlalar sağlam kulağımada zarar vermiş iki kulağımda da mantar oluşmutu dr kulağının ici perşembe pazarı gibi dedi hic bişey anlaşılmıyo dedi damlaları kaldır at cope dedi tentirdiyor gibi bi ilac verdi bunu 1 hafta kullandım mantarı temizledik o gun kulağımdan kucuk mavi renkte bi poşet parcası gibi bişey cıkarttı can bey o kadar cok canım yandı ki sedyeyi parcalayabilirdim meğer onu cıkartmaları gerekiyomuş ama o parca bende 6 ay durdu hala daha saklıyorum onu eğer diğer doktorları gorursem suratlarına fırlatıcam doktor kolesteatom denilen şeyden bahsetti sende o biraz biraz var dedi eğer ilerlerse senden (adam iki avucunuda kocaman actı) bu kadar şey alırım dedi ne işitme tınlarım nede başka bişey dedi işitmemi kaybedicektim duzeltme gibi bi şansım olmucaktı kulağımın arkasında kocaman bi cokuntu olucaktı sacım buyumeyecekti :cok uzgunum: allahım henuz 19 yaşındaydım onumde kocaman yıllar vardı ama yaşamaktan bezmiştim eğer ameliyat olmazsan olursun dedi profosor oyle cok yıpranmıştım ki bu yuku kaldıramıyordum halam diğer doktorlarla konuşmuş onlarda biz zaten biliyoduk bunları ilk ameliyatta da bu yuzden mudahele etmemiştik demişler belki kendi kendine duzelir diye ummuştuk cok hayat dolu guzel neşeli bir kız kıyamadık demişler :cok uzgunum: allahım ne buyuk cilem varmış artık butun inancım gitmişti allah beni sınıyor diyordum sen bunca yıl cıkma evliliğimin ilk yılı cıktı diyordum butun umidim gidiyordu surekli capaya kontrollere gidiyordum en son dun kontrole gittim doktor kolesteatom kurumuş kalmamış dedi allah benimde yuzume guldu :1yes2: şimdi bahar gelince kucuk bi zar ameliyatı olucam sonrasında inş. bişey kalmayacak kağıtta zar takışmış yazıyormuş can bey oyle dedi ama kulağımda zar yokmuş zarsız kulak kapısız ev gibidir dedi şimdi şapkasız dolaşamıyorum banyo yaparken kulağımı vazelinli pamukla iyice tıkıyorum kulak kısmına fazla suyla temas etmemesine ozen gosteriyorum doktorlar vucudumuzda her organımızın bir yediği var ama kulağın yok diyolar direk beyinle alakalı ben asla ama asla bir kulağın bu kadar buyuk bir faciaya yol acabileceğini ummazdım şimdi cok pişmanım acaba hayatım boyunca bir daha yuzebilecekmiyim ondan da emin değilim
bu kadar uzun bir yazıyı okuduğunuz iin cok teşekkur ederim sizden ricam sağlığınıza cok ama cok ozen gosterin grip dahi olsanız ben grip diye gittim başıma neler geldi :cok uzgunum:
sevgiler......
Kulaklara Dikkat !! Cok Cok Onemli
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kulaklara Dikkat !! Cok Cok Onemli