Yaşamın icinde ne kadar cok farkında olarak yer alırsak hayatımızı daha iyi anlar, yaşam amacımıza en uygun adımları daha rahat atmış oluruz.
Bir şehirden diğerine giderken tabelalar bize gideceğimiz yolu gosterir. Yolda calışmalar varsa uyarı mesajları verir, hız sınırımızı ayarlarız daha dikkatli oluruz. Viraj uyarısını gorduğumuzde yavaşlar hızımızı keseriz. Aslında hayatımızda bir yol ve uyarılar hep var. İşte farkında olarak yaşayıp bunlara dikkat edersek yaşamımız daha rahat ve konforlu olur. Farkındalık bu yuzden cok onemlidir.
Başka bir yazımda sizlere farkındalıkları anlatabilirim ama bu yazımda ozellikle bedenimiz ve hastalıklar uzerine yoğunlaşmak istedim.
Farkına varıp uyarıları yaşamımızda dikkate almazsak eğer hala bildiğimiz gibi yapmaya devam edersek işte o zaman hayat bizi sıkıştırmaya başlar, daha zorlayıcı deneyimler yaşamaya başlarız.
Beden bize yaşamın kendisini, nerede olduğumuzu ne yapmamız gerektiğini oyle guzel anlatır ki ama ne yazık ki son care olarak yaşamdaki sorunlarımızı, olumsuz duşuncelerimizi, ruhumuza inat yapmış olduğumuz hareketleri bazen de yoldan cıkışlarımızı hastalıklar ile anlatmaya calışır. Cunku insan yapısı ancak hasta olduğunda, halsiz olduğunda, yaşamla bir şekilde ilişkisi kesildiğinde yaşamında bazı şeylere dur!! diyebilir. Olumden dondum artık hicbir şeye sıkılmayacağım, keyfime bakacağım deriz, bunun gibi... bedenimizde aslında basit olarak gorulen bircok hastalık bile bazen bir baş ağrısı bazen bir mide bulantısı olabilir bu, işte butun bunlar hayatın bize vermiş olduğu uyarı tabelalarıdır. Bunların hepsi değişebilir, kimse hasta olmayabilir, nasıl mı? Tabii kendimizi, duşuncelerimizi, hayata bakışımızı değiştirerek. Ben şuna cok inanıyorum. Bir gun gelecek hastalık denilen şey bu dunyada yer almayacak. Ne zaman derseniz onu bilemem, bu sadece biz insanlara bağlı. Belki butun dunya cok kısa bir zamanda artık dur diyecek ve duşunceler değişmeye başlayacak, perdeler kalkacak duvarlar yıkılacak olumlu ve sevgi dolu yeni bir bilinc doğacak. Şu an yavaş yavaş ilerlese de her an buyuyebilecek ve dunyayı bir anda saracak olan bir proje olarak goruyorum bunu.
Hicbir insan bilerek hasta olmak istemez kendisini hasta etmez. Ama olumsuz tum duşunceler inanclar hayatın icinde yaşanan tum olumsuz olaylara vermiş olduğumuz tepkiler bizi hasta eder.Once kucuk kucuk başlar pek dikkate almayız, değiştirmeyiz kendimizi aldırmayız nasıl olsa bir iki ilac alıp iyileştiririz kendimizi diye duşunuruz. Keşke olumsuz duşunceleri iyileştiren sevgiye donuşturen hatta tamamiyle kayıtlardan silen mutlu olmamızı sağlayacak bir hap olsa cunku ancak bir hap ictiğimizde iyi olacağımıza inanırız. Belki bizim oğretilerin hapını yaparız bir zaman sonra. Kırmızı hap dunya ile bağlantımızı en mutlu hale getirmek icin, turuncu hap yaratıcılığınızı kullanmak icin, pembe hap kalbimizdeki sevgiyi acmak icin, mor hap sadece yaşamımızda sevgi ve huzur dolu duşuncelere sahip olmak vs vs icin...şaka bir yana şu an hap olarak yok, piyasada satılmıyor ama olumlu duşunebilmeniz, daha farkında olmanız, kendinizle barışık bir şekilde yaşamanız icin dunya kadar harika kitaplar satılıyor. Sadece adım atın ve bir yerlerden başlayın. Bir cok teknikler ne yapmanız gerektiği vs. her şey artık parmaklarınızın arasında. İnternet her yerde.Sadece istemeniz yeterli.
Aslında ozet şu sağlıklı, huzurlu guzel bir yaşam icin, korkularınızı iyileştirin, olumsuz duşunce ve inanclarınızı duzeltin...kızgı nlıklarınızı ve kendinizi affedin, kendinizi ozgurleştirin her durum ve kişiden vs. En onemlisi kendinizi cok sevin ve onaylayın. Hayat sadece bizden dengede olmamızı ve kendi yaşamımıza sahip cıkmamızı, mutlu olmamızı, bu yaşamdan keyif almamızı istiyor.
Hastalıklar sizin duşuncelerinizle yaşamınızda yaratmış olduğunuz sıkıntıların sonucları ve bu duşunceler sahip olduğunuz yaşam alanlarınızı guclu bir şekilde etkiliyor.
Hasta olunca işimize gidemiyoruz veya ağrılar icinde dolaşıyoruz hayattan keyif alamıyoruz.
Evet ya, bu işim beni cok strese sokuyordu, sonunda hasta etti beni, hic mutlu değildim diyorsunuz.. .
Mutlu olmadığınız işte işiniz ne? Neden ikili oyun oynuyoruz kendimize, mutluymuş gibi yapıyoruz yada mutsuz olduğumuz halde gulumsuyoruz. Tabii ki para diyeceksiniz ehh işte o zamanda beliniz ağrıyacak, gelecek korkunuzu temsil ediyor olacak. Kendinizi yargıladığınız ve sucladığınız icinde gun icinde baş ağrısı yaşayacaksınız, mutsuz olduğunuz halde işe gittiğiniz icin bunu kabul etmeyen bedeniniz mide bulantıları yaşatacak, belki ilerlemekten korktuğunuz icin ayaklarınızda sorun yaşayacaksınız, işinizde kendinizi kabul ettirmek icin egonuz fazlasıyla devreye girecek bir yandan ben bunu başaracağım ben yaparım dediğiniz bu işler icin dizleriniz size isyan edecek. İşte butun buları ailenizle, eşinizle, dostlarınızla olan ilişkilerinize uygulayın.
Kanser olduğunuz zaman mı en nefret ettiğiniz kişiyi affedeceksiniz. Aslında kendinizi affedeceksiniz, oleceğinizi bilirseniz mi yapmak istediğiniz şeyler icin kendinize zaman ayıracaksınız, kızmayı, soylenmeyi, suclamayı,yargı lamayı,yaşam soylenmeyi bırakacaksınız.
İşte bedenimizi bu mukemmel olan harika makineyi bile duşuncelerimizle yaşamın icindeki davranışlarımızla isyan ettirip kendimize yaşattıklarımızı duşunursek hayatımızdaki insanlara neler yapıyoruz bir durup bakmak gerek.
Tabiî ki şu an bircok olay soyleyebilirsiniz. Grip virusu var bulaştı ben ne yapayım, o kadar cok terledim ki ustune soğuk su ictim boğazlarım şişti, acı yedim ickiyi cok kacırdım midem bozuldu gibi bircok bahane soyleyebilirsiniz. Sadece şunu duşunun defalarca gripli insanların arasında kalmışsınızdır ama bir şey olmamıştır, icki icmişsinizdir ama ertesi gun harika uyanmışsınızdır peki neden şimdi bunu yaşıyorsunuz.. .işte bu sırada sadece yaşamınızın, yaptıklarınızın, yaşadıklarınızın, duşuncelerinizin farkına varmanızı istiyorum..
Aşağıda size bir cok hastalıkların zihinsel nedenleri ile ilgili birkac ornek verdim.Daha coğunu bilmek, yaşamınızı daha cok farkında olarak yaşamak isterseniz, "Hastalıkların Zihinsel Nedenleri" adlı bir kitap var...bu kitaptan yararlanabilirsiniz .
Hastalıkları kalıcı bir bicimde ortadan kaldırabilmek yada hasta olmanızı engellemek icin bu hastalığa neden olan duşunce kalıbınızı iyileştirmeniz gerekir.Verilen orneklerde hastalıkların nedeni, yerine koymanız gereken olumlu duşunce şekli yer alacak. Eğer bu hastalıklara sahipseniz lutfen bunu yapın, devamlı onaylamaları tekrar edin... İyileşmenin ne kadar hızlı olduğunu, olumlu duşunce şeklinizin de hayatınızdaki diğer problemleri nasıl hallettiğini, belki şu an uygulamış olduğunuz ilac tedavinize de nasıl destek olacağını goreceksiniz. Bu hastalıklar sadece birkac calışma orneği,yurtdışında hastanelerde tıbbi tedavi ile birlikte butunsel tedavi altında kullanılan ve hastalara tavsiye edilen calışmalardır. Doktorların sizin icin uygun gorduğu tedaviye destek olacak olan calışmalardır. İlac yerine gecmez ama cabuk iyileşmenizi sağlar.İyi ve sağlıklı olmak icin once iyileşeceğinize inanmanız gerekir.
Başınız ağrıyorsa; kendinizi hangi konuda yargılıyorsunuz? sorusunun cevabını bulun... Kendini eleştirme, değersiz gorme ile ilgilidir...
Migren turu ağrılar ise mukemmeliyetci olan ve bu yuzden kendilerine cok baskı yapan kişiler tarafından yaratılır. Migrende yoğun olarak bastırılmış kızgınlık vardır...
Onaylaması ; Kendimi cok seviyor ve onaylıyorum, kendimi affediyorum. ..emin ellerdeyim..
Sinus ağrıları ; burnun cok yakınında hissedilir.Hayatı nızda size cok yakın olan birisinden duyduğunuz rahatsızlığı gosterir,o kişi tarafından ezildiğinizi hissediyor olabilirsiniz. ..
Onaylaması ; Hayatın butunuyle birim. Huzur,uyum ve dengenin her zaman icimi kapladığını ve beni kuşattığını ilan ediyorum. Her şey yolunda. Ben kendi gucume sahip cıkıyorum.
Boyun ağrıları,tutulma ; Duşuncelerimizde esnek olma, sorunun oteki yuzunu gorme, başka bir kişinin bakış acısını anlamayı temsil eder. İnatcılığı ve hep haklı cıkma isteğini bırakmak gerekir.
Olumlaması ; Hayatla barış halindeyim, rahatım. Bir meselenin her yonunu esneklikle ve kolaylıkla goruyorum. Başka bakış acılarını da sevgiyle algılıyorum,guvendeyim .
Boğaz ; Kendimizi doğru bir şekilde ifade edemiyoruz, istediğim şeyi soyleyemiyorum. ..duşunce kalıbını icerir. Kendimizi ifade etme korkumuzu, hakkımızı aramaktan cekinme korkumuzu, "ben buyum" deme cesaretimizin olmayışını gosterir. Kızgınlık boğaz ağrılarının nedeni. Eğer soğuk algınlığı da varsa zihinsel karışıklık yaşıyoruzdur.. . larenjit konuşamayacak kadar ofkeli olduğumuzu gosterir.
Yaratıcılığımız engellendiğinde boğazla ilgili sorunlar olur. Hayatlarını başkaları icin yaşayan anne/baba/cocuk/ eş/sevgili/ patron vs,kendi istediklerini hic yapamayan bir cok insan BADEMCİK ve TİROİD sorunları yaşarlar...engellenm iş yaratılığın sonucudur.
Ayrıca boğazdaki enerji merkezimiz bedende değişimin olduğu yerdir. Değişime karşı koyduğumuzda, değişmeye calıştığımızda genellikle boğazımızda sorun yaşarız. Oksurduğunuzde yada biri oksurduğunde dikkat edin. Ne konuşuluyordu? neye tepki gosteriyoruz? Direnc ve inatcılık mı yoksa değişim sureci icindemisiniz?
Oksurduğunuz an elinizle boğazınızı tutun " değişmeye hazırım" "değişiyorum" diyin...
Olumlama ; Duşunduklerimi, isteklerimi, hissettiklerimi rahatlıkla ve ozgurce ifade ediyorum.Yaratı cıyım,sevgiyle konuşuyorum. Değişmeye hazırım. Kendim olmakta ozgurum. Emin ellerdeyim.
Sırt ; Destek sistemimizi temsil eder.Sırt ile ilgili sorunlar genellikle yeterince destek gormediğimizin ifadesidir.Yalnı zca bizi işimizin, ailemizin, eşimizin desteklediğini duşunuruz...bu yanlış bir inanış şeklidir...gerc eği ise evren ve hayat bizi destekler.
Onaylama ;Hayatın her zaman beni desteklediğini biliyorum ve kabul ediyorum...
Ust sırt ağrıları ; Duygusal destekten yoksunluk..Eş im,ailem vs..beni anlamıyor ve desteklemiyor.
Onaylama; Kendimi seviyor, beğeniyor ve onaylıyorum. Hayat beni seviyor ve destekliyor.
Orta kısım; Sucluluk duygusuyla ilgili . Gecmişimizde arkamızda kalan bir şey, sırtınızdan bıcaklandığınızı mı duşunuyorsunuz, arkanızda ne bıraktığınızı gormekten mi korkuyorsunuz? yada arkada bıraktığınız bir şeyimi gizliyorsunuz?
Onaylama ; Gecmişi geride bırakıyorum.Gec mişin geleceğim uzerimde hicbir etkisi yok.Yureğimde sevgiyle ilerlemek icin ozgurum...
Alt bolum ise; Bitip tukendiğini hissetme,ekonomik sorunlarla bir cıkmaz icinde olma, ekonomik endişelerin ifadesidir.. . parasızlık yada parasal korkular bu bolumle ilgilidir...
Onaylama ;Yaşam surecine guveniyorum.gereksin diğim her şey daima sağlanacaktır. Emin ellerdeyim.
Sinir Bozukluğu ; Sinirler İletişimi temsil eder. Ben merkezcilik. (sadece kendini duşunme) İletişim kanallarını kapatma.
Onaylama ; Yureğimi acıyor ve sadece sevgi dolu iletişim bicimleri yaratıyorum. Guvenlik icindeyim ve iyiyim. Rahatca ve keyifli iletişim kuruyorum.
Akciğerler; Hayatı icine alma kapasitesini temsil eder. Akciğer rahatsızlıkları , zaturree nedeni; depresyon, keder, hayatı icine almaktan korkma, kendinde hayatı dolu dolu yaşama hakkını gormeme. Hayatı reddediş.. Olumlama; Hayatı kusursuz bir dengeyle icime alıyorum. Hayatın butunluğunu icime alma kapasitesine sahibim. Hayatı sevgiyle ve dopdolu yaşıyorum.
Kalp ;Sevgi ve guvenlik merkezini temsil eder. Kendimizi sevgi ve sevincten yoksun bırakma.
Coktan beri suren duygusal sorunlar. Kendini yalnız ve panikte hissetme. Ben yeterince iyi değilim, yeterli değilim, asla başaramayacağım inancı ile yaşayanlar kalp hastası olurlar.
Onaylama; Kalbim sevgi ritminde vuruyor. Neşe ve sevinci kalp merkezime geri getiriyorum. Herkese sevgi gosteriyorum. Sevinc icinde yaşıyorum.Sevincin, zihnimden, bedenimden ve deneyimlerinden akmasına sevgiyle izin veriyorum.Tum hayatla birim ve evren beni butunuyle destekliyor. Her şey yolunda.
Yuksek Tansiyon ; coktan beri suren, cozulmemiş duygusal sorun. Onaylama; gecmişi sevgiyle geride bırakıyorum. Huzur icindeyim. Duşuk Tansiyon ; Cocukken yeterince sevgi gormemiş olma.Ne anlamı varki?Nasıl olsa işe yaramayacak ... yaklaşımı icinde yaşama. Onaylama; Artık daima sevincli olan ŞİMDİ de yaşamayı seciyorum. Hayatım bir sevinc kaynağıdır.
Mide ; Besinleri taşır.Tum yeni duşunce ve deneyimlerimizi sindirir. Bu hayatta hazmedemediğiniz, kabul etmediğiniz nedir?Yeniliklere kolaylıkla adapte olamıyoruzdur.
Mide bulantısı; Bir fikri yada deneyimi redetme... Ekşimesi; Korku,korku. .. sıkıştırıcı korku...
Gastrit ; Buyuk korku, dehşet... yeniden korkma, yeniyi ozumseyememe.. .
Ulser ; Yeterince iyi olmadığına inanma, kendini sevmeyi redetme , birilerini hoşnut etmeye calışma.
Olumlama ; Hayatı rahatca sindiriyor ve ozumsuyorum.Guvendeyim, yaşam surecinin bana yalnızca iyi şeyler getireceğine inanıyorum. Hayat benimle anlaşma ve uyum icinde. Her gun, her an yeniyi ozumsuyorum. Kendimle barış icindeyim.kendimi seviyor beğeniyor ve onaylıyorum.
Bacaklar; İleriye doğru atılan adımlar, adım atmaktan korkma, bir şeyleri yapmak istemediğimiz zaman bacaklarımızda sorunlar cıkar, gelecekten korkma.
Olumlama; hayat benim icin var.Geleceğimde her şeyin iyi olduğunu bilerek guven ve neşeyle ilerliyorum.
Dizler; Boyun gibi esneklikle ilgilidir.Taviz verme, gurur,ego ve inatcılığı ifade eder. İleri doğru adım atarken taviz vermekten korkar, katılaşırız.bu eklem yerlerini sertleştirir.İ lerlemek isteriz ama değişmek istemeyiz.Bu yuzden dizin iyileşmesi uzun sure ego devrededir.Huzurlu olmak icin esnek olmalı takılıp kalmamalıyız..
Olumlama; Ben esnek ve akıcıyım.Şefkat ve merhamet, bağışlama ve anlayış icindeyim
Kolaylıkla eğiliyor ve akıyorum.
Kazalar; kızgınlık ifadesidir. Birikmiş ofke, otoriteye karşı cıkma arzusu.O kadar kızgınız ki birisine burmak isteriz ,ama birisi bize vurur, (carpar) şiddete inanma...
Onaylama ; Bu durumu yaratan duşunce kalıbımı terk ediyorum.Barış halindeyim,ben değerliyim.
Kanser ; Derin bir bicimde incinme,yaralanma. uzun zamandır suren kızgınlık.İnsanı yavaş yavaş yiyip bitiren derin bir sır yada uzuntu. Nefretleri taşıma.
Olumlama;Tum gecmişi sevgiyle bağışlıyor ve serbest bırakıyorum. Dunyamı sevincle doldurmayı seciyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Bedeninizdeki hastalıklarla yaşam size kendinizi, duygularınızı, korkularınızı,inanc larınızı iyileştirmek icin son bir fırsat veriyor. Hasta olduğunuzda yaşamın benle alıp veremediği ne diye sormak yerine yaşam bana ne diyor, kendimi nasıl duzeltebilirim , ben yaşamımı nasıl iyileştirebilirim demelisiniz.
Lutfen her gun kendinize zaman ayırın, once her gun 5 yada 10 dakika. Hic bir şey kaybetmezsiniz inanın buna.Bu tip calışmalar bir kere yapılmakla olmaz. İnancla devam etmek gerekir. Dibe vurmadan yapmaya başlayın. Kendiniz icin yapın. Sağlıklı bir yaşam icin yapın.Yaşamınızı iyileştirmek icin yapın.
Kendi yaşamınızın merkezinde, yaşamla uyum ve denge icinde, kendi icinizdeki o muhteşem gucun farkına varıp, sahip cıkarak, yaşamınızdaki hedeflerinize ulaşın.
Kendinizi cok ama cok sevin. Kendini cok seven, kendi değerine sahip cıkan ve onaylayan, ruhunu mutlu etmek icin yaşayan onun isteklerini gercekleştiren hicbir insan hasta olmaz...
Kendini seven ve kendine değer veren, yaşamın vermiş olduğu tum armağanlar icin şukran duygusu icinde yaşayan insan hep sevgi dolu insanlarla guvende ve mutlu yaşar...
Şimdi yaşamınızdaki sorunları cozmek icin, kendinizle ve yaşamla barışmak icin lutfen hasta olmayı beklemeyin.. .Bu mukemmel yaratılmış olan harika bedeniniz icin oncelikle şukredin teşekkur edin. Bugune kadar kıymetini bilmediğiniz icin ozur dileyin.Sevgiyle kucaklayın kendinizi...
Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın. Her gune gulumseyerek sevgiyle başlayın...
Işıl ışıl parladığınız yolunuzun ışıkla ve sevgiyle aydınlandığı şahane bir Temmuz ayı gecirmenizi dilerim.
Fusun Paşa
Yaşam
Livcon International Certified Coach
[email protected]
alıntıdır[/SIZE][/FONT]
Duşuncelerimizle nasıl hastalıklar yaratıyoruz kendimize?
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Duşuncelerimizle nasıl hastalıklar yaratıyoruz kendimize?