Bu programi cogunuzun seyrettigini tahmin ediyorum ama seyredemeyen arkadaslar icin ve onemli oldugu icin sizlere sundum..
Esra Ceyhan'ın Kanal D'deki programına konuk olan İ.U. Onkoloji Enstitusu Direktoru Prof. Dr. Erkan Topuz, yine herkesi ekran başına kilitleyen acıklamalar yaptı.
Topuz, kanserle mucadelenin anne karnında başladığına dikkat cekerek hamile kadınların ve bebek sahibi insanların evde dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.
Erkan Topuz, bulaşık deterjanlarından, halıların temizliğine kadar cok onemli ayrıntılardan bahsetti. "Benim mucadelem bu yaştan sonra halkımızı kanserden korumaktır. Kanser tedavisi sonra geliyor. Bir korunma bin tedaviden evladır. Bunları ilk defa duyuyorsunuz ama gercek bunlar. Ben bunları kendimi bu işe adadığım icin anlatıyorum. Bu anlattıklarımı Turkiye ilk defa duyuyor. Belki dunyada da cok az duyan vardır" diyen Prof. Dr. Erkan Topuz, herkesi şaşırtan acıklamalar yaptı.
"Ben gercekleri anlatıyorum. Ama cok fazla anlatmıyorum cunku her şey sarsılabilir Turkiye'de" diyen Topuz'un sarsıcı acıklamaları şoyle:
-Evde sokakta giydiğimiz ayakkabılarla dolaşmamalılar. Eğer evde ayakkabı ile geziyorsak dışarıdan geldiğimiz ayakkabıları cıkartıp başka bir ayakkabı giymeliler. Cunku dışarıdan giydiğimiz ayakkabı ile eve soktuğumuz pestisitler kanserin en onemli sebeplerinden bir tanesidir. (Pestisit: Tarım urunleri, kimyasallar, egzozdan cıkan gazlar vs)
-Kanserle mucadele anne karnında başlıyor. Anne adayları aşırı miktarda vitamin almaktan kacınsınlar. Cunku bilincsizce alınınca vitaminin icindeki kobalt, bazı aşırı miktarda minareller... Doktor bir tane yut diyordur ama cocuk gelişsin diye bir kac tane yutuyorlar. Bu cocukta birikime sebep olabilir ve kansere neden olabilir.
-Gokkuşağının 7 rengini, ne buluyorlarsa, hepsinden gunde en azından 3-5 tane yesinler. Her bir renkte bir şeyler var.
-Kırmızı et alsınlar gebeler haftada 2 kere. Ozellikle balıkla beslensinler. Sağlıklı bir insanın kansere yakalanmaması icin, bebeğin daha anne rahmindeyken vucudunun direncinin artması ve zehirleri alarak bağışıklık sisteminin bozulmaması lazım.
-En tehlikeli yer halıdır. Halı butun pestisitleri tutar. Bu nedenle halıların temizliğine dikkat ediniz. Kesinlikle deterjanla temizlemeyin. Sirkeli su ile silin.
-Deterjan kullanınca muhakkak eldiven kullanın. Plastik eldiven kullanmayın, icine izci eldiveni giyin. Cunku deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda alındığı takdirde kronik olarak kanserojendir. (İzci eldiveni: Pamuk eldiven)
-Bulaşık makinasında kullandığınız deterjan da petrol urunudur, kanserojendir. Ne kadar yıkarsa yıkansın kalıntılar kalabilir. Eğer sağlığınızı duşunuyorsanız cıkardığınız bulaşıkları sirkeli suyla ya da limonlu suyla silin.
-Her turlu deterjandan kacınız. Devamlı olarak zeytinyağı ve defne sabununu seciniz. Ellerinizi, vucudunuzu hakiki zeytinyağ, defne veya fıstık yağından yapılan hakiki sabunlar da secilebilir. Bunları ornek olarak soyluyorum. Deterjandan kacıyoruz ve cok aşırı miktarda suyla duruluyoruz.
-Beyaz olan her turlu ic camaşırınızı muhakkak yeni aldığınızda en az 2 kere kaynatınız. Cunku bunlar beyazlatılmak icin kanserojen maddelerle yıkanıyor.
-Oda spreyleri doğrudan doğruya petrol menşeli. Zehiri soluyorsunuz. Akciğerinize geciyor ve dolaylı olarak bağışıklık sisteminizi bozuyor.
-Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var. Yalnız bir kez cozulunce onu muhakkak pişirin. Mikro dalgada bir kere ısıtın. Ateşte ısıttıklarımızda ise bir kere ısıtınız. Cunku bir dahaki sefere değeri olur. DNA'yı bozar. DNA kırılması da kanserojene yol acar.
-Radyasyon kronik olarak kansere en cok yaklaştıran faktorlerden biridir. Televizyondan cok uzak duralım.
-Cocuklarınıza haftada 2 kez balık corbası icirin ama icine zerdecal koymak suretiyle. Soğan, sarımsak ve o mevsimin sebzesiyle yapmalısız. Cocuk anne karnındayken bu terbiyeyi almaya başlamalı.
-Gebeler haftada 1 kilo balık tuketmeli. Bu miktarın uzerinde balık tuketilmesine karşıyız. Cunku en steril balıkta bile az civarda civa vardır. Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yuzey balığı, Akdeniz, Ege balığı olmalı. Marmara'nın dip balıklarını lutfen tuketmeyiniz.
-Kanola yağı kızartma icin en uygun yağdır. Onun dışında birinci seceneğimiz zeytinyağdır. Memleketimizin iftihar edebileceği yağdır. Fındıkyağı da tercih edilebilir.
-Cocuklarımız fastfood turu yiyecekleri 15 gunde bir yiyebilirler. Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde beyin tumorlerinde, lenfomalarda ve losemilerde 3 kat artış gozukecektir. Cocuklarımıza arada bir verebiliriz. Ama dışarıdaki yiyeceklerin nasıl kızartıldığını bilmiyorsunuz. Ona gore hareket edin.
-Cocuklara meyve ve yoğurdu bol yedirelim. Ancak yoğurdu prebiyotik ve ev yoğurdu olarak kullanalım. Yoğurdunuzu evde yapın. Peynir ve cokelek fazla miktarda yiyin. Keci peyniri cok faydalıdır.
-Cocuklarımızı beyaz un, beyaz şeker ve tuzdan koruyalım.
-Belki tuzcular uzulecekler ama Konya'ya akan kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Turkiye'nin en buyuk tuzunu karşılayan Tuz Golu'muz maalesef torbaların icinde cok iyi steril edilmedikleri takdirde bize kanseri ufak ufak taşıyorlar. Bu nedenle kaya tuzunu tercih edin. Yani turşu kurduğunuz tuzu cekin ve cok az miktarda kullanın. Cunku tuz da kanserojendir.
-Amerika'daki cocukların tombul olmasının sebebi her şeye şeker katmalarıdır. Ucuz beslenmedir.
-En faydalı gıdalardan birisi cevizdir. Daha sonra fındık ve bademdir. Ayciceği acık alın. İşlemden gecmemiş olacak, kavurup yiyebilirsiniz. Ama fındık, ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alın. Cunku icine boceklenmesin diye ilac sıkılmaktadır. Sonsuz faydaları olan yiyeceklerdir. Gunde bir avuc muhakkak tuketiniz.
-Elma dunyanın en faydalı gıdalarından birisidir.
-Plastik, bakır, aluminyum kap kullanılmamalı. Porselen, cam ve celik kullanın. Meyveleri de bu tur kaplarda yıkayın. Bunların icine litresine gore 9-10 corba kaşığı elma sirkesi atın. Aşağı yukarı yarım saat bekletin. Sonra tekrar yıkamayın. Tekrar mikrop alır.
-Meyvelerin uzerine parlak gorunmesi icin mum suruluyor. Bunları hakiki zeytinyağlı sabundan gecirdikten sonra elma sirkeli sudan gecirin. Ya da elma sirkesi ile ovun. Meyveyi kabuğuyla tuketin eğer sterilse.
-Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dort kabuğunu cope atın. İstediğiniz kadar yıkayın bunların uzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz. Caresi yok.
-3 ayda bir suyunuzu değiştirin. Cok muhteşem sularımız var ama ne olursa olsun tabiatı rezil ediyoruz. Satın aldığımız sularda az miktarda da olsa kanserojen dozlar karışabilir. Bunlar kontrollu sular ama 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.
-Plastik her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastik herhangi bir şey... Ben ona girmiyorum bu lafı soylersem yer yerinden oynar. Bu plastikler ev yapımına girdiler. Doğrudan doğruya inşaat malzemesi olarak kullanıyorlar. Cok bilincli olun, cok iyi markalar kullanın. Bunları soylemem demek Turk ekonomisiyle oynamam demek. Ben insanlara kendimi adadım, onun icin kimseden korkmuyorum acık acık soyluyorum.
-Meyva suyu yerine posasıyla tuketin. Biz kanserli hastalara suyunu veriyoruz. Meyve suyuna gecmeyen cok madde posada kalıyor. Bu şekilde kolon ve miğde kanserinden korunmuş oluyorsunuz.
-Bakır, ozellikle beyin tumorlerinde on plana cıkıyor. Cok iyi kalaylı olursa bu etki azalıyor. Ama kulağınıza bakır kupe bile takmayın.
-Cocuklarımızı yeşil plastik sahalarda oynatmayınız. Plastik cimenler sentetiktir ve kanserojen madde alabilirler.
-Havuzların iyi temizlenmesine dikkat ediniz. Ozonla temizlemek en fazladır. Aşırı klorluysa yine kansere hazırlık yapıyorsunuz spor yerine.
-Butun beyazlatıcılardan kacınız. Cocuklarımızın kullandığı o pırıl pırıl bembeyaz defterler klorla temizleniyorlar. Bunlarla temizlenmemiş defter kullansınlar. Kullandıkları boyalarda da kanserojen etkisi vardır.
KANSER DALGA DALGA GELİYOR
Prof. Dr. Erkan Topuz, verdiği şu carpıcı bilgi ise kanserin boyutlarını acıkca ortaya koymaktaydı: "Kanser dalga dalga geliyor. 2020 yılında 20 milyon insan kansere yakalanacak. Ama eğer bunları yaparsak belki bunu 15 milyona indirebiliriz. O yuzden gozumuzu acalım. Bu iş cocukluktan başlıyor. Cocuklarımıza bu terbiyeyi vermek zorundayız. Ailedeki cocuk annesini taklit eder. Anne ne yiyorsa cocuk da onu yer."
Erkan Topuz, yaptığı acıklamalar nedeniyle bir takım sektorleri zor duruma soktuğu eleştirileri icin ise, "Benim icin insan sağlığı birinci plandadır. Ekonomi ikinci plandadır. Bir insanın kanser olması durumunda devlete ve millete verdiği zarar milyarlarca dolardır. O yuzden dikkatli olduğunuz takdirde ekonomiye de katkınız olur. Aslında ben bunları anlatarak Turkiye'nin ekonomisini de kurtarıyorum farkında değiller" diye konuştu.
ALINTI
Onkoloji - Kanser ve Turevleri Nasl Kanser olunur?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onkoloji - Kanser ve Turevleri Nasl Kanser olunur?