Yaklaşık 11 yıldır lens kullanıyordum ve gectiğimiz yaz Ağustos ayında keratit gecirdim, yaklaşık 3 hafta boyunca, yanlış hatırlamıyorsam Exocin diye bir damla ve teramisin kullandım. Doktorum gun aşırı kontrole gelmemi istemişti, cunku keratitim cok derinmiş, bende cok endişelenmiştim. Cok şukur 3 haftada gecti, ama korneamda kucuk bir leke kalmış, neyse ki goruşumu etkileyecek bir yerde değil.
Keratit sonrasında lens kullanırsam hastalığın tekrar etme riski yuksekmiş, onun icin mecburen gozluk kullanıyorum. Lazeri duşundum bir ara, cok araştırdım ve olası riskler gozumu korkuttu, en azından lazer ameliyatı başarılı gecse dahi, yaşlandığımda gozlerime nasıl bir etkisi olacağını kimse kestiremediği icin vazgectim ondanda.
Sorunum, bu ay burun ameliyatı olmayı planlıyorum ve yanılmıyorsam 6 ay kadar bir sure gozluk kullanmamam gerekiyormuş. Evdeyken problem değil ama gozlerim ileri derecede bozuk olduğu icin işteylen cok kotu oluyor. Keratit sonrasında lens kullanmıyla ilgili bilgisi olanlar paylaşırlarsa cok sevinirim.
Oftalmoloji - Goz Hastalıkları Yardım! Keratit gecirdikten sonra lens kullanımı hakkında bilgisi olan?
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Oftalmoloji - Goz Hastalıkları Yardım! Keratit gecirdikten sonra lens kullanımı hakkında bilgisi olan?