Merhaba hanımlar. 2 yıldır sinuzit rahatsızlığı ile mucadele ediyorum. Normal hayatı da etkileyen goz cevresi ve alında ağrılar ile yaşıyorum. Doktora gittiğimde her seferinde 15 gunluk antibiyotik tedavisi veriyorlar.Ama tedavi sonrası 1-2 ay icinde yine aynı rahatsızlık nuksediyor. Şimdiye kadar her gittiğim K.B.B.ci burun kemik eğriliği olduğunu cok rahatsız ediyorsa ameliyat olmam gerektiğini soyledi.En son gittiğim dr. (halen 15 gunluk antibiyotik tedavisi oluyorum)burundaki kemik eğriliğinin sinuzit oluşmasına zemin hazırladığını, ameliyat olmam gerektiğini soyledi. Antibiyotik tedavisi bitince gelin ameliyat edelim dedi.Sonucta bu bir ameliyat.Onun icin cevreden araştırma yapmaya başladım. Bu ameliyatı olmuş cevremdeki tanıdıklara sorduğumda ameliyatı K.B.B. uzmanına değil de estetik cerraha olmamı K.B.B.Uzmanına olursam yine aynı sorunları yaşayabileceğimi oğrendim. Ancak şunu belirtmek isterim burnumla ilgili gorsel olarak hic bir kaygım yok Hatta burnumu cok beğenirim. Yani sorunum sağlıkla ilgili. Hatta bu yazıyı yazarken dahi alın cevresinde ağrılarım var. Neyse işte bu nedenle size sorum şu olacak bu konuda bir kac kişinin sozu ile hareket etmek istemiyorum. Bu operasyonu kendileri ya da yakınları gecirmiş kişiler varsa K.B.B. bolumune mi yoksa Estetik cerrahi bolumune mi başvurmamı onerirler. Estetik cerrahi sonucta gorsel olarak beğenmediğimiz bolgelerimizi duzelttirmek icin başvurulan bolumdur ve ben devlet memuruyum. Estetik ameliyat olursam bu kurumum acısından nasıl karşılanır. Kurumum hastane ucretinin bir kısmını karşılar mı?Birde ameliyat akabinde dr. raporu almam zorlaşır mı?Bu konularda fikirlerinize ihtiyacım var. Bu dertten kurtulmak istiyorum ama ameliyattan sonra tekrar operasyon gecirme gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Yakınmalarımın sona ermesini istiyorum. Siz ne dersiniz. K.B.B. uzmanı mı estetik cerrahi mi her ikisinin artı ve eksileri neler olabilir? Sağlığımızı kaybetmeden onun kıymetini bilemiyoruz. Allah kimseye dermansız dert vermesin Herkese şimdiden teşekkur ederim.