Spotify, Bu Yaz Turkiye’de En Cok Dinlenen Şarkıları Acıkladı

Spotify, bu yaz en cok dinlenen şarkıları belirledi ve bu şarkıların hangileri olduğunu acıkladı. 1 Haziran – 20 Ağustos tarihleri arasında gercekleşen değerlendirmenin sonunda bu yaza damgasını vuran parcalar ortaya cıkmış oldu.
Yazın tatile gittiğiniz zaman ya da evde otururken elinizi telefonunuza attığınızda ilk caldığınız şarkı ne oldu? Bu sorunun cevabı bircok kişide değişiklik gosterebilecek olsa da Spotify, bu yaz en cok dinlenen şarkıları acıkladı. Turkiye icin de istatistikleri veren Spotify, kullanıcıların en cok tercih ettiği şarkıları listeledi.
Bu yaz dunya genelinde en cok dinlenen şarkı Shawn Mendes ve Camila Cabello'nun Senorita şarkısı oldu. Bunun yanı sıra Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' isimli şarkısı da bu yaz Turkiye'nin en cok dinlediği şarkı unvanını aldı. Dunya genelinde ve Turkiye'de bu yaz en cok dinlenen şarkılarsa şu şekilde oldu:

2019 yaz doneminde Spotify'da en cok dinlenen şarkılar:

Dunya genelinde bu yaz en cok dinlenen şarkılar listesine baktığımız zaman ust uste sekiz hafta boyunca Spotify Global Top 50 listesinde zirvede yer alan Senorita isimli şarkının yazın en cok dinlenen şarkısı olduğu gorulebiliyor. Bu şarkıyı Ed Sheeran ve Justin Bieber'ın dueti 'I Don't Care' takip ederken ucuncu sırada Billie Eilish'in 'bad guy' isimli şarkısı bulunuyor.
'Señorita' - Camila Cabello, Shawn Mendes 'I Don't Care (with Justin Bieber)' - Ed Sheeran, Justin Bieber 'bad guy' - Billie Eilish 'Old Town Road - Remix' - Billy Ray Cyrus, Lil Nas X 'Callaita' - Bad Bunny, Tainy 'Beautiful People (feat. Khalid)' - Ed Sheeran, Khalid 'Otro Trago' - Darell, Sech 'Someone You Loved' - Lewis Capaldi 'Goodbyes (Feat. Young Thug)' - Post Malone, Young Thug 'Sunflower - Spider-Man: Into the Spider-Verse' - Post Malone, Swae Lee 'Ransom' - Lil Tecca 'Soltera - Remix' - Bad Bunny, Daddy Yankee, Lunay 'If I Can't Have You' - Shawn Mendes 'Money In The Grave (Drake ft. Rick Ross)' - Drake, Rick Ross 'Con Calma' - Daddy Yankee, Snow 'Piece Of Your Heart' - Goodboys, MEDUZA 'Truth Hurts' - Lizzo 'Never Really Over' - Katy Perry 'Loco Contigo' (feat. J. Balvin & Tyga) - DJ Snake, J Balvin, Tyga 'Panini' - Lil Nas X Spotify Turkiye’de bu yaz en cok dinlenen şarkılar:

Turkiye'de bu yaz en cok dinlenen şarkılara baktığımız zaman 20 şarkılık listenin 18'ini Turkce şarkıların oluşturduğunu, en cok dinlenen ilk 10 şarkınınsa tamamen Turkce olduğunu gorebiliyoruz. Tum bunların yanı sıra listeyi tekrar incelediğimiz zaman rap şarkıların listede ciddi bir ağırlığı olduğunu da belirtebiliriz.
'Mekanın Sahibi' - Norm Ender 'Ela' - Reynmen 'Olabilir' - MERO 'Yok Yok' - Feride Hilal Akın 'Bırakman Doğru Mu' - Anıl Piyancı, Zeynep Bastık 'Felaket' - Ezhel 'Ay Tenli Kadın' - Ufuk Beydemir 'Yeniden' - BEGE, Nova Norda 'Demet Akalın' - Ben Fero 'Nasılsın Aşkta?' - Aleyna Tilki 'bad guy' - Billie Eilish 'Señorita' - Camila Cabello, Shawn Mendes 'Biladerim İcin' - Ben Fero 'Nokta' - Ersay Uner 'Tebrikler' - Merve Ozbey 'JENGA' - Ben Fero, Khontkar '3 2 1' - Ben Fero 'Boyle Sever' - Kahraman Deniz 'Yaramızda Kalsın' - Merve Ozbey 'Neyim Var Ki' - Ceza (feat. Sagopa)