merhaba arkadaşlar,
oğlesine kk da dolaşırken dermotoloji bolumu ilgimi cekti gecmişte canımı cok yakan vitiligo ile ilgili paylaşımları okudum ve bende bu deri rahatsızlığı ile ilgili bende nasıl başladı,nasıl ilerledi ve azaldı paylaşmak istedim olur ya belki birini ufakta olsa faydam dokunur diye...
"bende 11 yaşımda cıktı,
bacağım cok kaşınıyordu hatta kaşımaktan kanatmıştım cocukluk işte bir sinek ısırığına karşı...sonra sağolsun buyukannem kızım kaşıntıya yağ iyi gelir sur iyice alır dedi surdum ama ne bilim yağ dedi zeytin yağ sana yağ yada makine yağ demedi...annemin makine yağını aldım, aslında onunda yanında surdum gordu ama niye dur demedi hala hatırlamıyorum. kaşıntıyı gecirip gecirmediğinide... ama hatırladığım bacağımda o yağlamadan sonra oluşan beyazlar sonra goguslere kadar cıkması sonra gerdanda boyunda derken dudak ustu tum alın gozlerin altı ve burun ustu her yer ala bula.strese girdim coğaldı coğaldıkca dahada strese girdim..ergenliğim kabus oldu... guneşe cıkılmayacakmış ne bilim ilk guneşte uzun kaldığım gun tum o beyazlıklar kaynar su dokulmuşcesine su topladılar yandılar cektiğim acı anlatılır gibi değil ama ergenlikya ben en cok insanların benden kacmasından dokunmamaya calışmasından rahatsız oluyordum. o zaman insanlara kızıyordum ama parca parca yuzu boynu gerdanı yanık su toplamış halime ben bile aynada bakmaya dayanamıyordum.devlet hastanesindeki cildiyeci sağolsun cok iyiydi tedavide hep bana bırakırdı verdiği vitaminin şeftalili mi portakallı mı olması tercihini...bir gun kulağıma nerden calındıysa birinin bir rahatsızlığının olduğunu doktorununda onu tıp fakultesine sevk ettiğini orada iyi olduğunu duydum daha durur muyum kıyametler kopardım gidecem diye...devlet hastanesindeki doktor gurur yaptı anlaşılan biz doktor değilmiyiz bu hastalık boyle gecsin diye bekleme alış buna dedi ağladım sonra babam beni ağlayarak odadan cıkarken gorunce nasıl ikna etti bilmem sevk edildim omu tıp a. orada tam 4yılım gecti,her ay gittim. tam nette bir tedavi yoktu aslında ismini hatırlamıyorum bir suru krem ceşitli aralıklarla suruluyordu tabi psikiyatriyede yonlendirdiler... biraz gec kalsamda guneş kremi diye bir şeyin olduğunu duydum ve bana mucize gibi geldi guneşin altında durduğum halde beyazlıkların kızarıp kaşınmaması. psikolojik olarakta rahatladım. o beyazlıklar ne diye iğrenerek ici tuhaflaşarak bakanlara camaşır suyu sıcramış temizlik yaparken diye dalga geciyordum.(inanan oluyordu)
kremlerden mi, psikiyatristin beni rahatlatmasından mı kendiliğinden mi bilmiyorum ama o kadar azaldı ki ben de inanamadım beni gorenlerde. Allah ıma cok şukur cok az bacakta falan kaldı sadece guneş kremime dikkat ediyorum başka bişi yapmıyorum şimdi. o goruntunun insan icin en onemli olduğu ergenlik donemlerini yanlız, aynalara kus ve bunalımda gecirsemde vitiligodan sonra rabbim bana oyle bir cilt verdiki coğu insan bebek gibi duru puruzsuz bir yuzum olduğunu soyler. inşallah bu problemi yaşayan herkes caresini bulur. benimkine care olan neydi dediğim gibi tam bilmiyorum ama moral gercekten cok ama cok onemli bunu bilirbunu soylerim..."
Vitiligosu olanlar bakın bende vitiligo neden başladı ve nasıl azaldı anlatayım...
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vitiligosu olanlar bakın bende vitiligo neden başladı ve nasıl azaldı anlatayım...