Desem abartmış olur muyum, acaba? �Doktorum� programının başarılı sunucusu Op. Dr. Aytuğ Kolankaya yaklaşık uc yıl oncesine kadar cocuk sahibi olma problemi yaşayan ailelerin takip ettiği bir doktordu. Şimdi ise�
Haber: Nilay Akgun
Evet ben de coğunluk gibi duşunuyorum. Op. Dr. Aytuğ Kolankaya zeki, yakışıklı, samimi biraz da gizemli. Robert Koleji mezunu ve İstanbul Tıp Fakultesi�nin ardından Viyana Universitesi�nde kadın doğum alanında ihtisasını yapan Kolonkaya�yı yakın bir gecmişe kadar yakınları, meslektaşları ve hastaları tanıyordu. Takii �Doktorum� programıyla herkesin doktoru olana kadar.
�Doktorum� programı hayatınızı veya mesleki hedeflerinizi nasıl değiştirdi?
�Doktorum� programından once hayatım daha rahat ve sakinmiş. Programla birlikte hayatım daha yoğunlaştı bir o kadar da keyif kazandı. Aslında 12 -13 yıldır televizyonda değişik programlara konuk olarak oluyordum. Programlara katılmak ozellikle de canlı yayın cok hoşuma gitti. Kanal D ile goruştuk, bu program fikri ortaya cıktı. Program, reyting olcumleri ve halkın tepkisi şimdilik cok iyi gidiyor. İnsanların ilgisi bizi cok mutlu ediyor. Programın hedef kitlesi genellikle 60-65 yaş ustu hanımlar, beyler. Programla ilgili gunde 2-3 bin civarında telefon ve mail alıyoruz. Hastanedeki ekibimiz, bunların hepsini cevaplamaya calışıyor. Tedavi istekleri olanları elimizden geldiğince yardımcı olmaya calışıyoruz.
Program ikinci yayın donemini de tamamlamak uzere ve en cok izlenen ilk 50 program arasında yer alıyor. Program devam edecek mi?
Program başlangıcta sadece bir televizyon programıydı. Şimdi ise toplumun inandığı, guvendiği bir yayın daha doğrusu guc oldu. Planlarımızın başında onemli toplumsal sorunlara değinmek geliyor. Şişmanlık obezite, kanser, şeker hastalığı-diyabet, hipertansiyon konuları. Programda yaşam oykulerine daha cok yer vermek, insanların evlerine gitmek onları daha fazla etkilemek istiyoruz.
İnsanın kendisi anlatması zordur ama Aytuğ Kolonkaya kimdir?
Aslında ben ekranda gorunduğumden faklı değilim. Neysem oyum. Konuşkan, şakalaşan, samimi, araştıran, hassas bir insanım. Cok okuyan az uyuyan spor yapmayı seven bir kişiyim.
Antropoloji neden ilgileniyorsunuz?
Antropoloji hayatıma cok şey kattı. Ben işimi insan olduğu icin seviyorum. Babam da doktordu. Onunla birlikte ameliyatlara girmek bana heyecan verirdi. Zaman icinde doktorluk bazı şeyleri torpuluyor ve sertleştiriyor. Ben antropoloji ile gercekten bu farkındalığımın artmasını sağladım. Yani insana baktığım zaman onu butun bir insan olarak goruyorum.
Bu kadar yoğunlukta nasıl dinlenebiliyorsunuz?
Benim icin dinlenmenin birinci yolu kitap okumak. Her sabah 05.30�da kalkıyorum. İlk yaptığım şey, on dakika okumak. Veya gece yatmadan. Arabada, yolda iki kelime bile olsa okurum. İkincisi ise konserler. İstanbul Kultur Sanat Vakfı�nın konserleri. Onların Siyah Lale uyesiyim. Klasik muzik veya diğer konserlere giderim. Bir de pazarları kızım var tabii�
Evlilik, aile, cocuk kavramları size neyi ifade ediyor?
Kızım benim icin cok onemli. Onunla birlikte sinema, konser, muze, biraz dolaşmak, kahvaltı etmek, bazen alışveriş cıkmak benim hayatımın en guzel anlarını oluşturuyor. Onemli olan beraber olmak ve kaliteli vakit gecirmekse biz bunu kızımla cok guzel yaşıyoruz. Evlilik bence bir cocuk yapmak ve yetiştirmek istiyorsan gerekli bir muessese. İnsanlar birbirlerine yeterli ozel alanları ve vakitleri verdiği surece son derece iyi yurutulebilecek bir muessese. Ama bu her zaman mumkun olmuyor.