Arkadaşlar merhaba.. Tedbirli ve bilincli olmanız icin başımdan gecen olayı sizinle paylaşmak istiyorum..
Gectiğimiz Şubat ayında indirimli oje vs. satan bir yerden aseton almıştım. Asetonu hemen kullanmadım bir hafta kadar bekledi.Bir gece ojelerimi silmek icin asetonu elime alıp kapağını acmamla plastik şişe patladı asetonun tıpası fırladı ve tum aseton (neredeyse) sağ gozume doldu.
Ne yapacağımı bilemedim şoka girdim konuşamadım nasıl yandığını tarif etmem imkansız.. Zar zor lavaboya gidip suyla yıkamaya başladım bi kac dakika yıkamaya devam ettim ,gozumu actım ve goremiyordum. Bembeyaz goruyodum
Goz kucuk ama en hassas yermiş.. Hemen ozel bir hastanede acile aldılar Hic umut vermediler gozumun saydan tabakası tamamen yanmıştı.. İyi bir doktora denk geldim. 5 ayın sonunda tamamen iyiydim artık..
Ben herkesi uyarmak istiyorum bu tur maddeleri kullanırken cok dikkatli olun ve boyle bişey başınıza gelirse hemen mutlaka yıkayın ama oyle 5 10 dakika değil en az yarım saat yıkamak gerekliymiş...
Hep evimizde bulundurduğumuz aseton bu kadar tehlike bir maddeymiş.. Lutfen dikkatli olalım..
Mutlaka Herkes Okusun!
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Mutlaka Herkes Okusun!