Merhaba konu başlaığı iceriği tam yansıtmıyor olabilir ne yazacağımı bilemediğimden onu yazmayı uygun gordum.
Neyse gelelim sorunuma.Ben 3 yıl uğraşmamıza rağmen gebelik olmadığı icin dr.a gidiyorum ve yapılan testlerde tsh duşuk dendi.
6 temmuz da yapılan test sonucu (not adetin 2. gunu)
TSH 0.01
--------------------------------------------------------
8 ağustosta yapılan test sonucu (not yine adetin 2. gunu)
TSH 0.30
Free T3 2.83 pg/mL
Free T4 L 0.52 ng/dL
Anti Tpo 580.8
----------------------------------------------------------
19 eylulde yapılan test sonucu Not adetten 13 gun sonra)
serbest T3 3.61 pmol/L
serbest T4 0.86 pmol/L
TSH 14.05
Kortizol 669 nmol/L
--------------------------------------------------------
Troid usg yapıldı ve bunun sonucunda bir sorun yok.
Not olarak adetin kacıncı gunu olduğunu yazdım cunku belki test sonuclarını olumlu yada olumsuz etkiliyordur diye bilgim yok tabi bu konuda....
Şimdi infertilite bana tsh ım duşuk cıktığı icin dahiliyeye gitmemi soyledi. Bu testler sırası ile farklı tarihlerde farklı dr. ların isteğiyle yapıldı. İlk gitiğim dr. Hicbirşeyin yok dedi ilac kullanmana da gerek yok dedi.Bunu infertilite bolumune solediğimde senin tedavine başlayamayız gebelik oluşursa bebkte sorun olur dedi başka dr.a gitmemi onerdi.Bende başka bir dr.a gittim ve test sonuclarıma bakarak sende haşimeto var dedi ve bana EUTHYROX isimli iacı yazdı 15 gun kullan sonra kontrole gel dedi.İlacı 15 gun kullanıp dr. un kontrole gelmemi solediği gun hastaneye gitiğimde dr. yerinde yoktu ve başka bir dr. vardı bende tahlillerimi ona gosterdim ve dr. xxxx hanım bana bu ilacı yazmıştı bugunde kontrole cağırdı dedim.Dr tahlillere baktı ve sende haşimeto yok başka bir rahatsızlık var endokrinolojiye git dedi.Ben aslında troidle ilgili sorun olduğunu oğrendiğim ilk andan beri endokrinolojiye randevu almaya calışmama rağmen ancak bugun alabildim pazatesi gidicem hayırlısıyla...
Şimdi benim sorum bu tahlil sonuclarına gore aynı yada benzer karışıklıkları yaşamış olan varmı sizce bu hastalığın adı nedir yada ortada hastalık varmı?
Anlatım şekli biraz karışık oldu kusura bakmayın sonuclardan anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.
tsh ın dengesiz olması neyi gosterir?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- tsh ın dengesiz olması neyi gosterir?