arkadaşlar bakıyorum sigarayı bırakmak icin cabalayan pek cok arkadaş var. ilacla yada iradeyle bırakmaya calışanlar. ben sigarayı bırakalı 1 yılı gecti. eski yazdıklarıma baktım sanırım 16 ekim 2010 du. 13 yıl boyunca sigara ictim. bırakmadan onceki son zamanlarda sigara icmek beni rahatsız etmeye başlamıştı.bırakmak fikri kafamın bir koşesine yerleşmişti. eskiden olduğu gibi gonul rahatlığı ile sigara icemiyordum.
bırakmak icin cok cabaladım. bırakltım başladım. ve şunu oğrendim. sigarayı bırakmak mesele değil. oenmli olan başlamamayı başarabilmek. ve bu omur boyu suren bir mucadele. bıraktıktan sonra her başlayışımda beynimin bana oynadığı oyunlara yenildim. aman bir tanecik ic, birşey olmaz vs gibi.
son bırakma girişimimde ilac falan kullanmadan birgun oncesinde tabiri caizse kusana kadar sigara ictim. ertesi sabah kalktığımda tabiki bir onceki o kadar sigara nedeniyle boğazım felaketti. tabiki ilk gunler zordu. ama bu sefere beynimin oyunlarına kanmadım. sadece yemeklerden sonra, bir kerecekik diyen şeytanı gonderdim hep. bol yeşil cay, bol su ile kurtuldum bu illetten.
peki neler kazandım.
1. eskiden param yok diye alamadığım herşeyi alıyorum artık. cuzdanımdaki akrepten kurtuldum.
2. cildim ve sacımda gozle gorulur bir değişme, guzelleşme var.
3. aslında eskiden uşengec değilmişim sadece enerjisizmişim. sigara tum enerjimi alıyormuş.
4. artık bebekler gibi uyuyorum.
5. sabahları kalktığımda boğazım yanmıyor.
6. ozgurum artık...yediğim yemeğin tadını cıkarıyor uzerine de bir fincan turk kahvesi iciyorum. sigara icmem lazım idye kendimi dışarı atmıyorum.
7. gun boyu aklımda sigara icmek ve fırsat yaratmaya calışmak yok.
8. cocuğumla daha cok vakit geciriyor, onu ozgurce oğpebiliyorum.
9. kıyafetlerim sigara kokmuyor.
10. başım eskiden cok ağrırdı. artık ağrımıyor.
mutlaka başka arkadaşlarda birşeyler ekleyecektir bu listeye. duşunup durmayın atın gitsin.
sevgilerimle...
Sigarayı bıraktım...Neler kazandım...
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sigarayı bıraktım...Neler kazandım...