1978 doğumluyum, tesadufen bir check up taraması yapıldı ve Sağ kalca kemiğinde henuz tehlike sinyalleri vermeyen bir kemik erimesi olduğunu oğrendim. Doktorum bana bol bol d vitamini, peynir ceşitleri olarak ezine ve keci peyniri onerdi...Hani eskiler derler ya "guneş giren eve doktor girmezmiş" diye...Ne kadar haklılarmış meğerse...Benim 12 yaşından sonra yaşadığım tum evler kuzeybatıydı...Guneşi oyle arada cam varken almayacakmışsın direkt guneş ışığını emmesi gerekiyormuş tenin...Birde hani guneşli ev isterlerdi eskiler ozellikle guney cephe olması beklenirdi...Bende hep şoyle yorumlardım bu durumu, o zamanlar sobalı evler coğunluktaydı işte guneş ısısından faydalanmak adına istenirdi guney cephede ev..Aslında kısmen doğru olsada maddi acıdan, muhim olan sağlık acısından bakılması gerekir duruma guneş ışığı insan icin şart. Şimdi evler kombili her yer ısınıyor aman efendim ne gerek var guney cephe olmasına sozunu eskiden duşunurdum yok yok şimdi kesilikle guney cephe ev isteyen ve artık o evlerde oturan biri olmak istiyorum