Merhaba arkadaşlar burada daha oncede konus acmıştım 11 yıldır sigara iciyorum ve son 4 yıldır ciddi manada bırakmaya cabalıyorum bronşitim var ustelik nefes bile alamıyorum aklıma gelen her yontemi denedim allen car ,irade ,azaltarak,ilacla... malesefki en uzun bırakabildiğim sure 4 gun 5.gun krizim artıyor ve ben yeniliyorum
2 gun once nasıl kurtulurum diye duşunurken sigaranın bendeki yerine dikkat ettim neredeyse 11 yıldır suregelen alışkanlıklarım var sigara ile ilgili sigarayı bırakma girişimlerimde hep o anlarda sıkıntı cektim. bende durum boyleyse bu işe son vermenin yolu alışkanlıklardan kurtulmak olabilir dedim ve başladım yazmaya ve anladımki her an her dakika iciyorum be bu mereti gunde 1 paket net bitiyor bazen 2yide bitirmeye yaklaşıyor. 2 gundur var olan alışkanlıklarımın bir kısmını yenmeye calışıyorum zorluyor beni elbet ama yılmıyorum kendime diyorum bırakmadın işte hala iciyorsun ama artık eskisi gibi icemezsin oncelikle alışkanlıklarımı sıralamak istiyorum:

ALIŞKANLIĞIM ALIŞKANLIĞIMI BIRAKTIĞIM TARİH
1.Uyanır uyanmaz ac karınla 15 Şubat
2.Tuvalette 15 Şubat
3.Kahvaltı ve yemeklerden hemen sonra
4.Dışarı cıkmak icin hazırlanırken
5.Kişisel temizlik yaparken 15 Şubat
6.Bilgisayar başındayken 15 Şubat
7.Telefonla konuşurken 15 Şubat
8.Ders calışırken ara verdiğimde
9.Dışarı cıkarken yanımda paket bulundurmak
10.Okula ilk girdiğimde fakulteye girmeden
11.Ders aralarında
12.Mutfakta 16 Şubat
13.Uyumadan hemen once

Şimdilik tespit ettiğim alışkanlıklarım bunlar ve ben 15 şubat sabahından beri bazılarına son verdim hala da suruyor maksadım en son terk ettiğim alışkanlığın uzerinden 1 ay gectikten sonra tamamen bırakmak. şimdiden zorlanmaya başladım ama 1 aya kadar herşeyin kolaylaşacağından eminim bu durumda bu illetten kurtulmak cok basit olacak yarında benim icin en zor olan 3. maddeden kurtulmaya başlıyorum bu arada gunde 1-2 paket icerken 2 gundur gunde sadece yarım paket icmeye başladım benim icn neredeyse mucize
burada her alışkanlığı bıraktığımda tarih ekleyeceğim sizde deneyin isterseniz kaybedeceğiniz birşey olmaz ama kazanacağınız cok şey olabilir...