arkadaşlar nişanlımın akbank izmir şemikler şubesinden iş arkadaşı gamze akbaş kan kanseri 2,5 yaşında da bir oğlu var 3 ay omru kalmış eğer uyumlu bir ilik bulunamazsa kaybedeceğiz onu ..Gamze’yi Kurtaralım! | IKLIM U. bu linkten detayları gorebilirsiniz...
İlik vermek zannettiğiniz kadar zor bir işlem değil, ameliyat değil. Sizden iğne ile alınan hucreler hastaya naklediliyor. Bir insana hayat vermek icin lafı bile olmayan bir işlem!!!kızlar buraya kendisiniz bir blokta paylaştığı yazıyı yazıyorum
SEYAHATE GİDEN ANNE GİBİYİM..
Bu yazıyı yazarken sabredeceğim ağlamamak icin.
Aynı başlıkta yazdığım gibi hissediyorum kendimi, ama belliki benim seyahatim bayaca uzun surecek. İster bir annenin vasiyeti diyin bu yazılanlara, ister gozu arkada kalmasın diye aklından gecenleri sıralıyor diyin.
İyiydim gercekten 2 hafta onceki duşuşu laboratuar değerleri yanlıştır umudunu yaşıyordum, Dr’umda oyle inandırmıştı. Ama değilmiş, artık mikroskop altında da değerlerim hızla duşuyor. Malesef kağıt ustundeki gercekler doğru… Diş etlerim cekilmeye başlıyor diyince zaten Salı gunu kemik iliğine bakalım dedi. Nefesi kesildi adamın ama, sen cok ağladın karşımda benimde ona moralim bozuldu dedi. Nasıl ağlamam oyle bir derdim varki icinden cıkamadığım nasıl ağlamam. Evladım ne olacak Dr’um dedim. Sıkıntılı gunlerin gelmesine ağlamıyorum, benim derdim evladım dedim.
Evet evladım tek derdim…
Herkesin Atakan’a cok iyi davrandığı kesin hatta davranacağıda. Annem, babam, kardeşim en başta hatta Emrah kendini toplayana kadar Atakan ilk donemlerde kiminle kalır. Sevdiği alıştığı insanları yanında goremeyince ya da gorduklerinde ağlayan gozlerle gorduklerinde napar yavrum. İş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından gecenleri soyler yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye…
Eskişehire godeririler belki biii sureliğine orasıda cok soğuk, keşke annem gondermese,
Kalbi kırılırsa anlarlarmı,
Dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gozukuyor deyip hemen kan testi yaptırmaya gotururler mi,
Anneyi sorduğunda ne cevap verirler,
Meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı,
Marketten alınanların ozellikle Atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar,
Her akşam ılık sutunun icilmesi, Dişlerinin fırcalanması atlanılmaz mı,
Gunluk taze meyve suyu sıkılırmı mevsim meyvelerinden,
Terleyince uşenmeden anında atlet değişir mi,
Nelerden mutlu olur diye duşunulur mu,
Değişik kitapları kim araştırır,kim alır peki,
Bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla,
Bıkmadan sıkılmadan saclara cici yapmasına kim izin verir,
Gideceği okuldaki eksiklikleri kim farkeder,
Oğretmeniyle surekli yakın diyaloğa kim girer, o ozel biii oğrenci iyi bir gozleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der,
Evde televizyon seyretmeyip kim aktivete yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergun,
Kendi cocuğuna ya da cocuklarına sabır gosteremeyen insanlar Atakan’ıma nasıl sabır gosterir,
Bir varmış, bir yokmuş… Omur bu iki kelime arasında gecen zaman… Zamansa bazen dost insana, bazen duşman bize duşman oldu.
Emrahım canım sevdiğim cok uzdum seni en fazla kotu gunlere, seninle goğus gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana guvenim tam. Bir kac gun once demiştinya bana, parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla cocukluğumu tekrar yaşıyorum diye. Hep oyle deli baba ol olur mu o zaman Atakan yokluğumu daha az hisseder belki…
Evde demiştim ya ben, sana sevdiğim,
Atakan seninle gercekten iyi vakit geciriyor hep guluyor. Sen iyi bir babasın diye… Ben hep bişeyler oğretme cabasındaydım, sense eğlence, oyle olduğu icin o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu gulduren babasıyla birlikte yaşayacak diye… Oğretmenler zaten oğretir oğrenmesi gerekenleri. Gulmek daha iyi bir ilac. Onuda sen hep verdin ve vericeksin canım sevgilim.
Canım annem, canım babam, canım kardeşim hakkınızı odeyemem şimdiye kadar cok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha cok iş duşuyor dimdik durup Emrah’a destek verme zamanı. Atakan başta ALLAH’a sonra Emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet…
Keşke herşey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu gunlerle dolsaydı…
Annem hediye kaban almak istedi. İstemedim cunku seneye kışa cıkmam heralde.
Sabahleyin aradın annem.
Ne olur guclu ol diye. Lutfen gel alalım dedin. İstemem annem dedim.
Ateşim var oksuruyorum dışarı cıkmıcam dediğimde Atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyomusun…
”’ Ateşin olmasın, ne olur oksurme canım annem dayanamam sana ”’ dedi.
Telefonu kapadım coktum oğlumun yanına ben sana dayanamam merak etme gecer dedim, gecsin annecim dedin.
Dayancan annem diye haykırdım icimden…
Şuan ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım icin bana yaşama şansı ver. Salı gunu gireceğim operasyon sancısız gecsin, en onemlisi sonucu guzel gelsin. Cok bişi istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar gucsuz kaldım ki. Savaşacak gucumu yitirdim. Emrahımın, annemin, babamın, kardeşimin gozunu yaşlı gormeye gucum kalmadı.
Arayan eş, dost, akraba acamadım telefonları acamayacağımda, biliyorum dualarınız benimle ama gucum yok konuşmaya birde tabiii Atakan’ım anlamasın durumu diye.
Salı gununun guzel gecmesini bu kadar umutsuzluğun icinde yinede umut ediyorum…
kızlar yardımlarınızı bekliyorum destek olmak isteyenleri bekliyoruz (((
bu da ilk verdiğim linkteki yazı:
Gamze Akbaş, gencliğinin baharında bir anne, bir eş, bir evlat. 2.5 yaşında pırıl pırıl bir oğlu var, ismi Atakan. Bizim gibi geleceğe dair planlar yapamıyor maalesef. Cunku doktorları losemi (kan kanseri) olan Gamze’ye eğer ilik nakli yapılmaz ise 3 ay omrunun kaldığını soylediler. Bizlere de bu noktada koşulsuzca yardım eli uzatmak duşuyor. Uzatın ki şu hayatta “iyi ki varım” demek icin bir sebebiniz olsun.
YAPILABİLECEKLER
1)Trombosit İcin Kan Vermek
Pazartesi gunu oncelikli olarak kotu hucrelerin oldurulmesi icin kemoterapi tedavisi başlayacak. Tedavi esnasında surekli A Rh + kan grubundan trombosit ihtiyacı doğacak. Trombositin yararlılık suresi sadece 4 gun olduğu icin yanlızca ihtiyac hasıl olduğu anda vermek onemli. Bu nedenle kan grubu A Rh + olan kardeşlerimiz ihtiyac anında aranmak uzere isim soy isim ve telefon numaralarını [email protected] mail adresine bırakabilirler. Bir kez trombosit icin kan verenden bir daha uc ay trombosit alınmıyor. Trombositlerinizi Dokuz Eylul Universitesi Hematoloji Servisi Onkoloji 1. kat.ta yatan Gamze Akbaş adına vereceksiniz.
2)İlik Donoru Olmak
İkinci ve en onemli yapılacak şey ise ilik donoru olmak icin başvurmak.
İzmir’de oturanlar Ege Universitesi Kan Merkezi’ne hafta ici saat 16.00 ya kadar test icin kan verebiliyorsunuz. Calışanlar icin Kan merkezi hafta sonu da acık. 12.00-13.00 arası ve 17:00-18:00 arası yemek molası dışındaki bir saatte hafta sonu da kan verebilirsiniz.
Burada bilmeniz gereken nokta: sadece “Gamze Akbaş icin donor olabilir miyim” diye baktırmak isterseniz 700 lira gibi bir ucret isteniyormuş. Ama buna gerek yok bunu belirtmeseniz dahi ilik bankasına verilecek her ornek icin zaten Gamze’nin değerleriyle karşılaştırılacak. Ve normal olarak verdiğiniz ornek icin sizden hic bir ucret talep edilmeyecek. Ama bunun yanında ilik bankasında orneğiniz bulunduğu icin başka bir hastanın ihtiyacı olan ilik ile uyumlu cıktığınız takdirde de sizi arayacaklar. Bu noktada ilik hucresi verip vermemek sizin vicdanınıza kalıyor.
Ankara’dan ilik donoru olmak isteyenler: Ankara Universitesi Tıp Fakultesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: (312) 508 24 44 .
İstanbul’dan ilik donoru olmak isteyenler: Capa Tıp Fakultesi İlik ve Doku Nakli Merkezi
Uc buyuk şehrin dışındaki illerden ilik donoru olmak isteyenler icin ayrıntılı bilgi: http://www.kokhucrebagisla.com/Kay%C4%B1tsonras%C4%B1yap%C4%B1lacaklar.aspx
İlik vermek zannettiğiniz kadar zor bir işlem değil, ameliyat değil. Sizden iğne ile alınan hucreler hastaya naklediliyor. Bir insana hayat vermek icin lafı bile olmayan bir işlem!!!
Ayrıntılar icin: http://www.losev.org.tr/v2/tr/content.asp?ctID=420
Onkoloji - Kanser ve Turevleri Sadece 3 ayı kaldı kızlar lutfen yardım.
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onkoloji - Kanser ve Turevleri Sadece 3 ayı kaldı kızlar lutfen yardım.