Merhaba Arkadaşlar ;

Oncelikle , zaten biliyorsunuz ama ;
SİGARA BIRAKMA İLACLARININ HER İNSANDA FARKLI ETKİLER VE YAN ETKİLER YAPTIĞINI BU YUZDEN İLAC KULLANMAYI DUŞUNENLERİN YALNIZCA BURADA YAZILANLARA GUVENEREK SAĞLIKLARINI TEHLİKEYE ATMAMALARI GEREKTİĞİNİ, DOKTOR KONTROLUNDE İLAC KULLANMALARINI , AFFINIZA SIGINIRAK HATIRLATMAK İSTERİM...

9 senelik gunde 1 - 1,5 paketlik sigara tiryakisiyim.
Kasım 2011 den beri sigarayı bırakmaya GERCEKTEN uğraşıyorum.. Bu tarihten once zaman icerisinde ki kişisel uğraşlarım da var tabi ... yalnızca saatler suren
Kasım 2011 de sigara bırakma polikinliğine giderek bu sorunu kendiliğimden cıkarıp sosyalleştirdim. Doktor Wellbutrin XL 150 mg ile tedaviye başladı, 5. gunde sigarayı bırakmam gerekirken hicbir etkisi olmadı ve bırakamadım ...
1 ay sonra ilac bitiminde tekrar gittim bu kez Wellbutrin XL 300 mg verdi bir de uzerine sigarayı bırakmadığım icin bi guzel fırca attı.
ilactan ziyade daha cok fırcanın etkisi ile kendimi zorlaya zorlaya sigara miktarını azaltıp, ilacı bitirmeye yakın gunde 1 adete duşurdum. Bu arada ilacın ben de ki yan etkileri : uyku bozukluğu (yuksek derecede) ve geceleri surekli susuzluk..
Yan etkilerin cok rahatsız etmesi dolayısiyle ve artık nasıl olsa sayıyı azalttım diyerek ilacı bıraktım. Fakat kısa surede eski sigara sayıma geri dondum.
SONUC ELDE VAR SİGARA

Daha sonra 2 ay boyunca hem boşuna ilac kullanmamak, hemde boşuna para harcamamak icin ceşitli araştırmalar yaptım , cevremdeki bazı insanlarda Champix in daha etkili olduğunu gozlemledim ayrıca bir cok forum sitesinden de kullanıcı yorumları okudum.
Vee 2 ay sonra Champix i almaya eşiminde desteği ile karar verdim.
Mart 16 Champix aldım, sigara bırakma gunu olarak 14. gunu sectim fakat 14. gun sigarayı bırakamadım ama o gune dek kendimi zorlamadan ilacın etkisi ile sigarayı azalttım.
Acıkcası o kadar para verdiğim icin hiccc kendimi kasma niyetinde değildim.. Gayet geniştim yani .. tek bilincsizce yaptığım olumlu şey 15. gun kullandığım sigaradan daha hafif ,ince, naneli bir sigara almak oldu... zaten sigaradan rahatsız olmaya başlamıştım , bu sigaraya gecincede iyice rahatsızlık vermeye başladı...
Tabiki ben yinede icmek icin direndim,
6 - 7 gun karşı koydum.. icicem de icicem
Sonunda direnmekten vazgectim ve 24. gun sigarayı bıraktım..
Bu arada yaptığım araştırmalarda şunu gordumki genelde 2. paketi kullanmayanlar 1 ay icerisinde sigaraya geri donuyorlar... Bu araştırmam doğrultusunda 2. paketide aldım ve şuan kullanıyorum..
Bugun sigarayı bırakışımın 12. gunu tek korkum herhangi bir şekilde 1 nefes dahi sigara cekmek ve tekrardan sigaraya donmek.. oyle ki ruyalarıma giriyor...
nikotin isteğim sıfır, fakat sigara hakkaten oyle nalet bişeymiş ki olay yalnızca nikotin bağımlılığı filan degilmiş onu anlıyorum şimdi... hayatımda oyle buyuk bir alana yayılmışki ,benim icin normal ,yaşamsal ,vucutsal bişey gibi olmuş. mesela durakta otobus beklediğimde elim cantama gidiyor bilincsizce, yada temizlik yapıp dinlenmeye oturduğumda birden sigara yakıcam zannediyorum bilincsizce. saniyelik bir olay, bir anda aklıma geliyor ve ilac sayesinde ,saniyesinde mantıgım ve nefsim bu arzuyu bastırıyor. icip icmemeyi duşunemiyorum bile , ilac o konunun uzerini ortup duşunmeme hemen o saniye mani oluyor.
Acıkcası bunu anlatabilmek, sigara icmeyen birine - neden sigara ictiğimizi anlatmak kadar zor, yaşamadan anlamanız guc.

Şimdi maliyet olarak bakarsak:

BİKERE BEN HERŞEYDEN ONEMLİYİM
Ve benim 12 gundur yalnızca oksijen soluyor olmam paha bicilemez...
2 paket champix bana 179,50+ 189 = -368,5 TL
İctiğim sigara 5 TL'di - 12 gundur sigara almıyorum = +60 TL
Şİmdilik TOPLAM =308.5 TL

UMARIM BİR DAHA SİGARA İCMEM .. VE UMARIM HEPİMİZ SONSUZA DEK SİGARAYI BIRAKIRIZ....:13:
İnşallah yazdıklarım bir kişiyede olsa yardımcı olur. ileride yeniden sizleri olumlu veya olumsuz haberdar etmeye calışırım.
SİGARASIZ GUNLER DİLEĞİYLE