Cilt kanserinin 3 ayrı turu vardır. Skuamoz hucreli, bazal hucreli ve melanom yani ben şeklinde oluşan cilt kanseri olmak uzere tur olarak farklılıklar gosterir.

Cilt kanseri, turune gore değişik belirtiler gosterir. Melanom turu cilt kanserleri, kahverengi, grimsi, siyah ben olarak ortaya cıkar. Onceleri duz bir şekle sahip olan ben, etrafına doğru asimetrik cıkıntılar gostermeye başlamışsa, uzerinde kabarıklıklar oluşmuşsa ya da buyukluğu 6 mm yi gecmişse, icerisinde kırmızı noktalar halinde kanamalar gorulmeye başlanmışsa, birden bire ortaya cıkmışsa vakit kaybetmeden bir doktora gostermek gerekir.

Skuamoz ve bazal hucreli olan cilt kanserlerinde, deride kabarıklık oluşması, birden ortaya cıkan yara izi şeklindeki goruntu, uzun sureli iyileşmeyen yaralar, ulserler, uzerinde kabuk bağlamış yaralar en onemli belirtilerdir.

Cilt kanserinden korunmanın en iyi yolu, omur boyu guneşten korunmaktır. Alkol ve sigara gibi yaşam kalitesini duşuren alışkanlıklardan uzak durmak da cok onemlidir. Beslenmeye dikkat etmek, ozellikle antioksidan ozelliğe sahip gıdalarla, koyu yeşil, taze sebze ve meyve tuketmek de bir başka korunma yontemidir.

Havuc, başta cilt ve akciğer kanseri olmak uzere tum kanser turlerinden korunmada oldukca etkilidir. İceriğinde falcarinol etkin maddesi bulunmaktadır. Bu madde tumor oluşumunu engellediği gibi, oluşmuş tumorlerin de buyume ve yayılmasını yavaşlatıcı etkiye sahiptir.

Havuctan tam olarak faydalanabilmek icin kur olarak duzenli bir şekilde almak gerekir.

Kullanım- Her gun yatmadan bir kac saat once taze olarak sıkılmış bir bardak havuc suyu icilir. Havuc suyuna 2-3 damla kadar zeytinyağı eklemek etkisini artırır. Bu uygulamaya 3 ay devam edilir. 3 ay tamamlandıktan sonra, gunluk olarak 2-3 bardak havuc suyu icmek alışkanlık haline getirilmelidir. Havuc suyunun uzerine başka bir şey tuketilmemelidir.