Ben cok aşırı grip,soğuk algınlığı geciren biriyim ve cokta ağır geciriyorum.Bu soğuk kış gunlerinde gripten kacmak nerdeyse imkansız.Bende birde astım var hayat cekilmez oluyor yani..Gecenlerde yine cok hastaydım komşu anneme bir icecek yapıp getireceğini soylemiş.Kızları hastalanınca bunu iciriyormuş 2 gune ayaga kalkıyorlarmış. Karışımı bir ictim ki ertesi gun hic birşeyim yok.İnanılmazdı.
Daha sonra surekli anneme bu icecekten yaptırdım ve bol bol iciyorum.Bugun yine hastayım.3.bardağımı ictim inşallah yarına cok cok iyi olacağım.

5 bardak kaynar suya 5 karanfil,5 kakule ve 1 silme tatlı kaşığı corek otu atıyoruz.Sonra ocağa oturtuyoruz.Kısık ateşte kaynamaya başlıyor.Biraz daha kaynadıktan sonra icine 4 tatlı kaşığı siyah cay atıyoruz 3-4 dk bekliyoruz.Ağzını kapatıyoruz,rengi cıkıyor.Sonra oda sıcaklıgındaki 2 su bardağı sutu ilave ediyoruz.İyice kaynayınca icine 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı keciboynuzu pekmezi ilave ediyoruz.Suzgecten geciriyoruz. Karıştırıyoruz ve icmeye hazır

Allah kk'nın butun hasta uyelerine acil şifalar versiiin