Bu yontemi bir kac kez denedim ve faydasını gordum. Hem yapması cok basit hem de ağrınız eğer cok ilerlemediyse hemen geciriyor. Oyle avuc dolusu ağrı kesiciler icmek zorunda kalmıyorsunuz.
Migren : Aslında migren ağrısı insanı gunluk aktivitelerinden alıkoyan, yatmak zorunda bırakan bir hastalıktır.Genelde ataklar halinde ortaya cıkan, kafanın tek tarafına yerleşen, zonklayıcı bir baş ağrısı şeklidir. Ataklar 4 saat ile 72 saat arasında değişebilir. Bu ataklar sırasında baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, normal ışık ve sesten rahatsız olma gibi şikayetler de gorulebilir.Migren artık sinirsel(norolojik) bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Beyinde bulunan bazı kimyasal maddelerin (serotonin gibi) azalması ya da etki gostermemesi sonucu ortaya cıktığı duşunulmektedir. Kişi karanlık, sesten uzak bir odada uyumak ister. Gunluk yaşamı engelleyen bir durumdur. Tedavi edilebilir.
(Yine de verdiğim bilginin doktorunuz tarafından yapılacak onerilerin yerine gecmediğini hatırlatmak isterim. Baş ağrınız icin uyguladığınız tedavide herhangi bir değişiklik yapmadan once lutfen doktorunuza danışın. )
Gerekli Malzemeler 6 adet duzgunleştirdiğiniz pamuk parcaları
1,5 cay kaşığı karabiber
Kolonya
Yapılışı
Pamukları resimde gorulduğu gibi 6 adet duzgun bir şekilde hazırlıyorsunuz. Bunlardan 3 tanesinin arasına yarım cay kaşığı karabiber dokuyorsunuz. Uzerine kolonya dokuyorsunuz. Daha sonra kalan 3 pamuğu da uzerine kapatıyorsunuz.Kapattıktan sonra uzerinden biraz daha kolonya dokebilirsiniz. Kapalı duran 3 parca pamuktan bir tanesini iki kaşınızın arasına, 2 tanesini de şakaklarınıza birer tane olmak uzere koyup bir ortu yardımıyla bağlıyorsunuz. 1 saat kadar bekliyorsunuz. Aslında biraz yanma hissediyorsunuz. Ben bu donemde uyumaya calışıyorum. 1 saat sonunda ağrının gectiğini goreceksiniz. Yanma hissi olsa da benim derimde hic bir tahribatta bulunmadı. Eğer deriniz hassas ise once kucuk bir parca pamukla denemenizi tavsiye ederim.
(Hanımlar regl oncesi migrenim tutmuştu yine. 2gunde1kutuu a Pranaxı bitirdim banamısın demedi.dun înternette bunu buldum ve denedim ama yarım saat dayanabildim.kolonya cok yakıyor. Sonrasında gercektendede baş ağrım gecti.şu an turp gibiyim