arkadaşlar ben burada nodullerim olduğunu yazıyordum ve devamlı kontrol halinde tutmaya calışıyorum..

en son bana ameliyat şart dediler..zaten artık geceleri yastıla bile yatamaz olmuştum.boğazımı noduller tıkıyordu ve sesimin kalitesi gitmişti...

ameliyatta tum tiroidleri ve 7 nodulu cıkardılar.. doktor bana ses tellerimde nodul olmadığını ve ses kaybı yaşamayacağımı soyledi...

ama ameliyat sonrası 4 ay boyunca sesim fısıltı halinde cıktı. 6 ay rapor aldım ve calışamadım.doktorumu arayınca o da tiroidleri cıkarırken ses sinirlerimi zedelediğini ama duzeleceğini soyledi..

tek taraflı ses teli felci olmuştum. arkadaşlar o kadar korkunc bir durum ki..konuşamıyorsunuz,enerji harcayamıyorsunuz..nefes nefese kalıyorsunuz en ufak harakette.evi supuremiyordum bile.. sıcak cay yok,soğuk hicbirşey yok,yutkunma problemi,boğazınızda hep faranjit halleri,nefes kavurup geciriyor..

ve duzelememe ihtimali o en beteriydi..

5. aydan sonra sesim yavaş yavaş yerine geldi.şukur..

bu arada tiroidlerim gitti..forumdaki arkadaşlar bu ameliyattan sonra 8-10 kilo aldıklarını soyluyordu..ben de 8 kilo aldım ve veremiyorum.hormonlarım alt-ust.metabolizmam yavaş..neler yapıyorum neler..

kilo hemen alıyorum ama biraz suzulmek icin cok caba harcıyorum.eskiden bu cabalarla incecik kalırdım ama şu anda gercekten bunalımdayım..eski kıyafetlerime giremiyorum.

artı adet problemleri yaşıyorum..sorum şu:bu ameliyatı olanlar hic bu sorunları yaşadı mı acaba?