yaklaşık 16-17 yaşımda başlamıştım sigaraya ozentilik uğruna. benden buyuk bi arkadaşım vardı, onunla saklı gizli sigara icmek cok hoşuma giderdi ergenliğin de verdiği o havayla kendimi sigara icerken cok buyumuş gibi hissederdim. o yıllarda hic unjtmam ictiğimiz sigara 2.5 liraydı. tabi o zamanlar paket falan almazdım. bi keresinde dayım anneme bir koli sigara gondermişti hediye olarak. yazık annemin ictiğinden de babamın haberi yoktu o zamanlar o da alamazdı paket babamdan caldııklarıyla idare ederdi. o kolideki sigara paketlerinin sayısını bile aklımızda tutamayacağımız kadar cok vardı. annem babamdan saklıca sandığa saklamıştı ordan babam yokken falan cıkartıp icerdi komşularla. ben de ilk o zaman slim sigaralardan gormuştum, paketine gorunuşune aldanıp 1 paket caldım o koliden. akşamları herkes yatınca gizlice camda icerdim. bu arada babam da iciyor sigara. o yuzden evde kimse anlamazdı. beni bigun karşı apartmanda bi komşu gormuş camda icerken, tabi hemen anneme soylemiş. annem geldi sigara mı iciyosun sen dedi bazen iciyorum dedim nerden aldın dedi seninkilerden dedim, odamda saklı olan paketi gosterdim. annem hic kızmadı sadece ' dikkatli ol, komşu gormuş babana soylemesin' dedi. tamam dedim. o gunden sonra annem kendisi icerken bana da vermeye başladı. butun olarak icmiyordum annemin ictiğinden bi kere iki kere cekiyodum. kendimi cok iyi hissediyordum tabi bağımlı da değildim o zamanlar hoşuma giderdi. liseye gelince arkadaş cevremde icmeyen yoktu, ben yine paket alamazdım babamdan calardım veya arkadaşlarla ortak para koyup paket alıp paylaşırdık. aradan yıllar gecti şimdi universitedeyim artık paket alıyorum. babam anneme bırakması icin baskı yapıyor ustelik kendisi de iciyor ama benim ictiğimden haberi yok tabi bacaklarımı kırar yoksa. babam kendisi sigara yakınca annem 2-3 kere cekiyor başka icirmiyor babam ve onun da kavgasını yapıyor annemle bırak artık diye ne kavgalar cıktı evde. annemle ikimiz babamdan saklı iciyoruz yalnız kaldıkca, ben de odamda pencerede icmeye devam. artık aylık yaklaşık 250 lira para geciyor elime. bunun 112 lirasını dershaneye oduyorum kalanıyla da nerden baksan 100 liralık sigara alıyorum her ay. bu durum annemin de işine geliyor, cunku onun parası yok sigara alcak.
artık bu durum kanıma dokunmaya başladı, her sigaraya para verişimde kendimi keriz gibi hissediyorum. şoyle bi duşundum ramazanda nerdeyse 18 saat oruclu olcam ve sigara icemiycem, e o saatten sonra da icsem kac tane iccem, o saate kadar sigarasız durup yatana kadar da durabilirim herhalde.. temelli bırakma kararı aldım artık. babam da bırakcak, annem de mecburen bırakcak. gerci annem de bırakmak istiyor ama ramazanda iftardan sonra 1 tane iceriz beraber demeye başladı şimdiden. ama niyetim bırakmak tamamen. sağlık falan o kadar gelmiyor da aklıma, parası cok dokunuyor. tamam cok keyif de veriyor sigara ama başka care yok. işimi gucumu elime alana kadar icmiycem inşallah. ramazanda son olsun diyorum. benim gibi duşunen varsa buyrun birbirimize destek olalım beraber bırakalım ne dersiniz ?