Arkadaşlar merhaba.Malesef yine bir tiroid sorunumla karşınızdayım.Guler yuzlu doktorlarımız o kadar bilgi vericiler ki sağolsunlar derdimizi KK'da,internette oğreniyor,cozum arıyoruz.Neyse ki KK var ve bu hastalığı yaşayan kişilerle guzel paylaşımlar yapıyoruz.Neyse....

Ben kalp carpıntısı ve soluk almada zorluk şikayetleriyle doktora gittiğimde tiroidimin yavaş calıştığını oğrendim.İlk yapılan tiroid tahlilimde tsh 7 kusur cıktı ve sonuc hipotiroid,doktor tiroidlerin yeterince calışmıyor dedi,eutyrox verdi fasa fiso bildiğiniz şeyler,neyse 4 ay sonunda tsh ım 7 den sıfır kusurlu rakamlara duştu.değerlerim iyiye dondu filan,sonra ilacım bitti ben bir ay kullanmıyım dedim bakalım ne cıkıcak,bu arada doktor en son ilacların bitsin gel yine kontrol edelim falan filan hicbişey demedi,ben ultrason cekiliyorum sonucları internette arıyorum,tsh ım duşuyor ne demek ne oluyor internette arıyorum.Doktor ilac veriyor,tsh ın duşmuş,tiroidin yavaş calışıyor,verdiği bilgiler bundan ibaret.Ben ilacı devamlı kullanmanın gereğini sağolsun KK'dan ve internet sayesinde oğrendim.Ocakta gittim en son bana 2-3 ay sonra gelirsin filan dedi doktor.Yani ilac bitsin,ihmal etme falan diye uyarmadı.Ben de nodulum kaybolunca,tsh ım da baya duşunce ne yalan soyliyim rahatladım aman dedim 1 aydan ne olucak ki kullanmasam bakalım değerlerim ne alemde olucak?

Bugun gittim kontrole TSh>100 İlk teşhis edildiğinde bile 7 kusurdu,ilacı 1 ay kullanmadım diye nasıl bu kadar cıkar,o kadar uzuldum ki...Ustune doktorrun fırcası da cabası..Bak bir ay ihmal etmişsin kac kat artmış bilmem ne..İyi de sen bana adam gibi konuşmuyorsun ki,ultrason bilgilerime bakarak bişey soylemiyor,ben ultrasondaki bilgilerden haşimato olabileceğimi internnetten oğrendim.

Şu an tsh ım ilk teşhis edildiği andan cok cok yuksek değerde.Ama ben de hicbir değişme yok.Yani tsh 7'yle soluk alamayan,kalp krizi gecirdiğini sanan benin tsh 100 ustunde hicbir şikayetim yok,bu garip değil mi??

Gidicem ozele,kac paraysa bastırıcam,dicem bana acık acık anlatın,tum tetkitleri de yapın bu nedir ya!Adam gibi anlatmıyorlar hicbişey bir de fırca atıyorlar of of cok sinirliyim bi 200 e fırlamıştır tsh ım şimdi herhalde,tovbe yarabbim ya