Boyle de bir metod var haberiniz olsun diye actım başlığı.

Ben 18 yaşımdan beri kullanıcıydım. Ara ara bir haftalığına, bir aylığına hep bıraktım ama kahve eşliğinde, dost sohbetinde icmeye devam ettim. 6 sene icmedim dediğim bir donem de vardır ki neredeyse haftam gecmezdi bir tane yakmadan

Gorulduğu uzre bıraktım dediğimde bile tamamen sigarasız bir yaşantım yoktu 16 senedir.

Kesin bırakabilmek icin hic icmemek lazım dediğimde ise, denemelerim esnasında her uzuntu vesilemi sigarayla taclandırmaya başladım. Belki bilerek sorun bile cıkarmışımdır kendime icebileyim diye.

İlac eşliğinde de bırakma girişimim oldu. Gercekten işe yarıyor bu ilaclar ama maalesef sadece hapı yutarken İlacı kesince buyuk bir aclıkla dumanlı hayata donuluyor maalesef...

Neticede bana ozel bir yontem arayışına girdim. Ne yaparsam bırakabilirdim? Bir kere kesin kararlı olmak ve bitirince tek nefese dahi tenezzul etmemek, curet edememek nasıl mumkun olabilirdi?

Ve boylece bunun ancak yemin ederek olabileceğine ikna oldum...

Mart ayından beri kullanıcı değilim ve inanın onlarca vesile oldu icmem icin, uzuntuler, koyu sohbetler, yak bi'taneler vs vs...

İnsanlar genelde urkuyorlar yemin ederek bıraktığımı soyleyince, yemin cok kuvvetli bir şey cunku. Tek destekleyen başka bir tanıdığının aynı yolla bıraktığını soyleyen bir arkadaşım oldu. Annem bırakmamı cok istemesine rağmen icinde yemin olduğu icin cok endişeleniyordu. Bozmadığımı gorunce şimdi o da rahat

Aklınıza yatarsa, kendinize ve yemininize guveniniz varsa deneyin derim...

Not: Başlığı kontrol edemeyebilirim. Anlatabileceğim her şeyi yazdım.
Not2:Allah'ın helal ettiği bir şeyi kendimize haram edemeyeceğimizi biliyorum. Ancak sigaranın helallliği tartışmalıdır diyerek kendime bir cıkış noktası bulmuştım

Dumansız bir hayattan sevgiler herkese