Arkadaşlar ben yıllar once oğluma hamile iken enteresan bir bacak rahatsızlığı ile yuzyuze kaldım..Yatağa yattığımda adeta milyonlarca bocek kemiklerimi kemiriyor gibi bir his..Kalkıp dolaştığımda tamamen geciyordu..Bir sure ayakta kaldıktan sonra uyuyabiliyordum..Fakat yıllar icerisinde bu problem ara ara kesilmesine rağmen arada da yokluyordu..Bundan beş yıl once bu bacak ağrıları bir başladı bir daha kesemedik hicbir şekilde.Ama sadece geceleri gunduz hicbirşey yoktu..Gitmediğim ne hastahane ne doktor kaldı..
Başta dahiliyeye gittim romatizma dendi tahliller yapıldı ve 1 yıl devamlı iğne kullandım gunluk, haftalık ve aylık iğneler...Bir ara kesilir gibi oldu bu arada da alternatif tıptanda faydalandım romatizma diye..Ancak bir sure sonra bunlarda mideme dokundu ve bırakmak zorunda kaldım..Ağrılarım yeniden başladı..
Bu kez tekrar başka bir dr.a gittim romatizma değil dedi..Ortopediye gonderdi..Ortopedi uzmanı MR EMG derken herşeyi yaptırdı birşey cıkmayınca da bana bakıp gulerek ''seni psikiyatriste gonderelim ''dedi..Sanki ben uyduruyordum..Bende dr.a bakarak ''derdime care olcaksa giderim'' dedim ve psikiyatriste gittim..Hastalığımı anlattım gulerek ''hastalığını anladım ama bu benim dalıma girmiyor norolojiye gitmen gerekiyor ''dedi.
Noroloji uzmanı olan dr.um bu hastalığın adının HUZURSUZ BACAK SENDROMU olduğunu soyledi.Romatizmaya cok benzermiş..Arkadaşlar bu hastalığın ne tahlili ne rontgeni yok..Sadece hastanın yakınmaları ile hastalık tespit edilebiliyormuş..Ben yıllarca bu hastalığın ne olduğunu bilmeden yuzlerce ilac aldım..Doğru doktor,doğru teşhis ve doğru tedavi ile insanın hayat kalitesi artıyor..
Arkadaşlar kısaca anlattım aslında yaşadıklarım daha fazla merak eden arkadaşlar olursa soruya gore cevap veririm..
Sağlıklı gunler....
Romatizma m, huzursuz bacak sendromu mu?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Romatizma m, huzursuz bacak sendromu mu?