Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komitesi'nin 2008 yılı Turkiye Fair Play Odulleri'ni kazananlar acıklandı. İşte 2008'de Fair Play'i kazananlar...
TMOK Başkanı Togay Bayatlı ve yonetim kurulu uyesi Turker Arslan ile TMOK Fair Play Komitesi Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın katıldığı Atakoy Olimpiyatevi'ndeki basın toplantısında, 2008 Turkiye Fair Play Odulleri'ni kazananlar, gerekceleriyle birlikte acıklandı.
TMOK Fair Play Komitesi Başkanı Erdoğan Arıpınar, buyuk juri tarafından 3 dalda toplam 9 odulun verildiğini belirterek, Turkiye taramasından gelen adayların on secimde incelenip elendiğini, buyuk juriye sunulan adayların titizlikle incelendiğini ve sonucta 'Davranış' dalında 3, 'Kariyer' dalında 3, 'İletişim' dalında 3 odulun verildiğini acıkladı.
Bu arada Turkiye Fair Play tarihinde ilk kez bir İlkoğretim Okulu (Adapazarı Sabiha Hanım İlkoğretim Okulu Futbol Takımı), bir RAP sanatcısı (CEZA) odule layık goruldu.
2008 Turkiye Fair Play Odul Toreni, 28 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul'da Atakoy Olimpiyatevi'nde saat 18.30'da yapılacak.
2008 Turkiye Fair Play Odulleri'ni kazananlar ve odul gerekceleri şoyle:
DAVRANIŞ DALI:
Buyuk Odul: Marmaris Armutalan Belediyespor Antrenoru Ozkan Akpolat (Centilmenlik dışı kazandıkları bir golden dolayı, takımına talimat vererek, rakip takımın bir gol atmasını sağladığı icin)
Şeref Diploması: Adapazarı Sabiha Hanım İlkoğretim Okulu Futbol Takımı, (İlkokullar Turkiye Şampiyonası'nda rakip Şırnak takımının lastik ayakkabı ile maca cıkan oyuncusuna aralarında para toplayıp, krampon hediye ettikleri icin)
Kutlama Mektubu: Ramazan Er (Oğrenci-Gureşci, Beyşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi-Liseler İl Gureş Şampiyonası'ndaki musabakada rakibi sakatlanıp mağlup olunca, kazandığı ucunculuk madalyasını rakibine taktığı icin)
KARİYER DALI:
Buyuk Odul: Hatay Fenerbahceliler Derneği (1996 yılında kurulan derneğin 13 yılda gerek il, gerekse Turkiye capında toplumsal ve sportif anlamda ornek olacak davranışlar sergilemesi nedeniyle)
Şeref Diploması: Adnan Aykut (Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi-Gencleri spora yonlendirdiği, Hakkari'de futbolun gelişimine katkı sağladığı, miniklerden futsala kadar tum branşlarda calıştığı ve Hakkari'de bayan futbol takımı kurduğu icin)
Kutlama Mektubu: İlhan Koc (Atlet, Sivas Acık Ceza Kurumu İnfaz Memuru-Lisanslı bir atlet olan İlhan Koc'un boş zamanlarında cocuklara atletizmi sevdirmek icin caba harcadığı, bidonlar, su boruları ve ekmek kasalarından hazırladığı parkurlarda cocukları calıştırdığı icin)
İLETİŞİM DALI:
Buyuk Odul: Ahi Ervan Universitesi Kırşehir Eğitim Fakultesi Roveşata Grubu (Fair-play'i anlatmak, yaymak ve toplumu bu konuda bilinclendirmek icin Roveşata adında bir grup kuran fakultedeki 20 kişilik oğrenci grubu-Avrupa Birliği Eğitim ve Genclik Programları Merkez Başkanlığı'nın genclik projeleri kapsamında 'Fair Play' adında bir proje hazırlayıp, ulusal ajansa sunmaları neticesinde aldıkları mali destekle, buyuk maclarda, toplum hareketlerinde fair playi pankart, bildiri ve yayınlarla tanıttıkları icin)
Şeref Diploması: CEZA (Rap Sanatcısı-Turk RAP Muziği'nin sevilen sanatcısı sporda şiddete karşı olarak, dostluğa davet icin hazırladığı 'Karşı Takıma El Ver' isimli parcasıyla bu alanda bir ilke imza attığı icin)
Kutlama Mektubu: Turkiye Vodafone Futbol Takımı (İspanya'nın başkenti Madrid'de duzenlenen Vodafone Dunya Şampiyonası'nda Turkiye'yi tanıttıkları ve fair play odulu kazandıkları icin)
Kaynak: http://blogs.myspace.com/index.cfm?f...ogId=487160478
NOT: Daha once verilmiş ama konu kitlenmiş kaynak olmadığı icin şimdi yenisini actm =)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- CEZA'YA FAiR-PLAY oDuLu!