merhaba,
yaklaşık 8-9 aydır reflu şikayetlerim vardı refluden 4-5 ay oncede gastrit sorunumda vardı, gastrit sıkıntılarım varken endoskopi
yapılmıştı ve reflu gorulmemişti sadece midemde gastrit cıkmıştı, cok şukur artık gastrit sorunu yaşamıyorum reflu sorunlarımda bayağı gecti neredeyse hic ilac icmiyorum sayılır ,ama refluyu ağır yaşadığım donemlerde yemek borumda iki goğsumun tam ortasında acı hissetmeye başlamıştım tekrar endoskopi yapılmadı ama doktorum geri kacan asitten dolayı ufak bir tahriş olabilmiş olacağını soylemişti. Şimdi ne zaman cok azda olsa baharatlı bir şey yesem yada fazla şekerli bir şey yesem daha ağzımdaki lokmayı yutarken orada bir sızı oluyor ve cok canım yanıyor resmen yanık acısı gibi sızlıyor ve bu yediklerime dikkat etsem bile 1 hafta 10 gun devam ediyor eğer yine farketmeden dokunucak bir şey yersem yine tekrarlıyor ayrıca şoyle bir durumda olmaya başladı iki goğsumde adet donemimdeki hassaslaşıp acayip acıyor bu durumu yaşarken. Hic boyle bir şey yaşayan var mı acaba? ben o eğer tahrişse kapansın diye cok bitkisel şeyler uyguladım halada yapıyorum mesela kantaron yağı vs. iciyorum ama pek bir faydasını gormedim ilaclarda gecirmedi yediğime ictiğime o kadar dikkat ediyorum ki hayatımdan cok şeyi cıkardım ama bazen mecbur kaldığımda azda olsa yersem boyle oluyor Allah korusun cok panik yapan bir insanım aklıma hep onun buyuyup yara olup kotu bir hastalığa yol acma ihtimali geliyor, boyle bir sorun yaşayan oldu mu ya da ona care bulabilen?
Reflusu olanlar bir bakabilir mi?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Reflusu olanlar bir bakabilir mi?