endokrinci muayene sonrası kan tahlili ve ultrason istedi sadece sol tarafta tek bir nodulum vadı ama soliddi o yuzden ince iğne aspirasyon biyopsisi istedi bu arada ben ailemde tiroid hastası cok olduğu icin duzenli olarak tiroid hormonlarıma baktırırım ve hep normaldi bu sefer de normal cıktı
biyopsiden sonra papiller turu tiroid kanseri olduğum ortaya cıktı ve acil ameliyat onerildi ben de haziran ayının başında ameliayt oldum
daha sonra tumorum 12 mm olduğu icin radyoaktif iyot tedavisi onerildi bir ay ilacımı bıraktıktan ve sıkı bir iyot diyetinden sonra tedavimi aldım malesef yapabileceği tek yan etkiyi yaptı madde tukuruk bezlerimde tutundu ama bir hafta yuzum şiş gezdikten sonra duzeldim
tedaviden sonraki sintigrafide de sonuclarım temiz cıktı
şimdi ilaclarıma başladım cerrahım kan tahlili istedi duzenli kan tahlili bu arada tumor belirteclerine de bakılacak bir yıl sonra ultrason dedi
nukleer tıp ise 6 ay sonra ultrason bir yıl sonra tekrar sintigrafi dedi bu arada da ilac ayarı icin kantahlili
velhasılı kelam iki dal takip usulunde farklı duşunuyor tek ortak yanları ondokrinciye gerek olmaması

aranızda bu hastalığı geciren varsa doktorlarınız nasıl bir takip oneriyor paylaşabilir misiniz benim kafam karıştı hangisinin dediğini yapayım bilmiyorum gerci bu gidişle iki bolumun de dediğini yapıp kendime bir de iyi endokrinci bulacağım
cerraha bahsettim hic gerek yok sintigrafiye benim takibim yeter dedi