Akne tedavim
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Akne tedavim
-
19-09-2022, 18:12:5216 Yaşındayım ve sbs sınav doneminde bir haftada tum yuzumu kaplayan kocaman mor renkte sivilceler cıktı. Karma bir cilde sahiptim fakat şuan aşırı yağlı bir cildim oldu. 7 Ay akne tedavisi gordum. Dort ayrı doktora gittim. İlk gittiğim doktor onemsemeyerek clindoxyl jeli sabah surmemi soyledi. Guneşe karşı iz bırakan bir ilacı bana sabah kullan dedi. Bilmeyerek doktora guvenerek o ilacı 1 ay kullandım! Ve sivilcelerimde bir değişiklik yaratmadı. Bir ay sonra başka bir doktora giderek kullandığım ilacı soyledim. Gece icin nadixa adlı bir krem yazmıştı ilk doktorum. 2. Gittiğim doktor ise clindoxyl jeli kesinlikle gece kullanmam gerektiğini, bunun aksinin tedaviyi olumsuz etkileyeceğini anlattı. Ve gece kullanmam icin clindoxyl, sabah icin ise nadixa onerdi. Onu 1 ay kullandım. Hicbir etkisi olmadı. Daha sonra Bakırkoy Lepra Deri Ve Zuhrevi Hastalıklar Hastanesi'nde Neslihan Muge FİŞEK İZCİ adlı doktora gittim. Cildimi iyice inceleyerek isotreksin jeli gece kullanıp sabah nadixayı uygulamamı soyledi. Nilera gliserinli limon sabunu ile cildimi temizlememi onerdi. Hap olarak monodoks kullanmamı istedi fakat 1 kutu bitirebildim. Bunyem cok zayıf olduğundan ilac icemiyorum. 3 ay jelleri kullandım ve ciddi bir değişme oldu. Fakat izleri kaldı. benzamycin jel kullandım 1 ay. Deri altındaki tum akneleri temizledik. İzler hic gecmedi. İsotreksine devam etmemi soyledi fakat 2 ay daha kullanmama rağmen bir işe yaramıyor. Ne yapmalıym?