Merhaba. Oncelikle biraz babaannemin bacak ağrılarından bahsetmek istiyorum izninizle.
Babaannem 80 yaşın ustunde biri ve coğu yaşlı gibi bacak ağrılarından muzdarip. Denemedik şey kalmadı desem yeridir.
● Ilk basta 70li yaşların başında fizik tedavi oldu ama faydası olmadı.
●Dizinden turlu turlu kortizonlu iğneler oldu faydası olmadı.
Konu komsudan ne duyduysa yaptı.
●Kimisi siyah kuru uzumlerin cekirdeklerini havanda dov, bacagina koy, strecle sar, gece onunla uyu dedi, o hemen hevesle yaptı. Hem de buna neredeyse bir yıl devam etti. Ama tek sonuc ara ara yatağından cıkan karıncalar oldu.
●Ceşitli yeşil cayların faydası oldugunu duydu radyolarda, hemen sipariş verdirtti, bir ebegumeci cayı. Tarifte anlatildigi uzere, cayin yarisini icti, diğer yarisiyla bacagina banyo yaptirtti her akşam. Ama sonuc ebegumeci bitkisinden kaynakli tansiyonunda sıkıntı yaşadı.
●Neredeyse hergun Voltaren, Bengay, Umre'den getirilen Baltazar adinda naneli yakici bir ilaci karıştırdı surdu. Anlil faydalardan başka bir işe yaramadı.
●Avustralya'dan, Amerika'dan ceşitli cesitli ilaclar getirdi. Fadydasi olmadi.

Allah biliiiir benim unuttugum daha nice yontem. Hicbiri işe yaramadı. Ama yine de onca hayat tecrubesine rağmen, bir umut besliyor icinde, sanki koştuğu gunleri ozluyor...

Eveeet, iste boyle... Şimdi gelelim bana. Son zamanlarda farkettigim kadariyla her iki bacağımı da bukup yere comeldigim esnada sadece sol dizimden gelen bir cıtlama sesi işitiyorum. Kimisi buna gofret sesi diyor, kimisi kuru yaprağın ezilme sesi, kimisi de posetin hışırtı sesi. Aslında bir ağrım yok cok şukur. Ama yanımda babaannem gibi bir ornek varken, ne ile karsilasacagimi kestiremiyorum acıkcası. Acaba cok ciddi bir sorun mudur bu, endişe etmeli miyim? Romatizmal midir, ortopedi ile mi alakalıdır, ya da fizik tedavi? Ne yapmalıyım? Ne doktoruna gitmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.