Baş donmesi... Tansiyon mu?Vertigo mu? Garip. Bakar mısınız?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Baş donmesi... Tansiyon mu?Vertigo mu? Garip. Bakar mısınız?
-
19-09-2022, 17:16:02KIzlar merhaba, Benim bir sorum var. Ben en ufak bir sinirlenmede zangır zangır titriyorum ama oyle boyle değil. Kasılıyorum. Hatta cooooook daha fazla sinirlenirsem, ayaklarım bile titriyor... Gozlerim kararıyor,stres yapınca. Bir yere uzanıyorum diyelim, anide kalkmıyorum ama kalkıyorum yuruyorum, gozum kararıyor kafam geriye cekiliyor gibi oluyor. Mesela gunlerdir kafama taktığım bir şey vardı, sağ elimde bir titreme oluştu , sigarayı filan tutamadım mesela. Sanki elim tutmadı. Bir kere spor salonunda başım aşağı geldi, mekik aletinde , hemen kalktım, başım dondu ışıklar kamaştı karıncalandı gozlerim, kulağımda bir cınlama, yoğun bir mide bulantısı. Oturdum, gecti 5 dk sonra. Sonra parmağımı kestim 2 kere 2sinde yine aynı şey, goz kararması-kulak cınlamasını. Orda kan tuttu sanırım bilmiyorum. Yere attım kendimi. Tansiyonumu olctum, normalde yuksek tansiyonlu biriyimdir 13 e 8 filan cıkar. kucuğum yukselir,9-9.5 olur. Başım donup kulağım cınladığında olctum sonra, buyuğum 8 kucuğum 4 tu. Kulağımdaki cınlama yuzunden dış sesleri cok duyamıyorum, uğulduyor. Bugunde, ağdacıya gittim, ağdayı o kdr sıcak surdu ki, ve hızlı cekti. Canım cok acıdı yani, bir de tepeye cıkmıştım. Tvana yakınım, aşağı bakıyorum nasıl yapıyor diye. O kdr yandı ki canım, gozlerim yine kamaştı, yine cınlama , yoğun mide bulantısı. oturmazsam duşuceğimi anladığım icin oturdum olduğum yere.yine 5 dk sonra gecti. Tabi bunlar olduktan sonra hemen uykum geliyor bir garipleşiyorum. Nedir bu sizce? Yani bugun ku hele, insanın o sıcak ağdadan canı cok acıdı diye başı doner mi? Cok sıcaktı cunku gercekten derimde o kdr cok hissettim ki yanmayı. Bitsede kurtulsam diye duşunurken birden yığılcaktım. Ha bir de ondan onceki 3-4 gun pek bir şey yemedim, dun gece normal yedim ama alkol aldım. Belki bununda etkisi vardır. Hipertansiyon gibi bir şey mi, Vertigo tarzı bir şey mi sizce bilemedim??