Merhabalar.
Miyop hastasıyım. Yedi yıldır gozluk kullanıyorum şu an 18 yaşındayım. 4 ay once gozluğumu yeniledim. Yenilemeden once goz numaralarımın ikisi de 1.25 idi. Gozlukleri de 1.25 vermişti doktor. 4 ay once yenilediğimde ise goz numaramda herhangi bir gerileme veya ilerleme olmamasına rağmen sağ gozume 1.25 , sol gozume 1 derece yazdı. Boyle yazmak zorundayım alışman lazım dedi. Fakat benim miyop hastalığım doğuştan olduğu icin gerileme imkanı yok. Neden boyle verdi anlayamadım. Şimdi yeni gozluklerimle yaklaşık 6 metre otemde olan televizyondaki altyazıları net okuyamıyorum. Oncekinde okuyabiliyordum. Bu da benim sinirlerimi cok bozuyor. Surekli gozlerimi kısarak bakma isteği uyandırıyor. Bu da gozlerimi cok yoruyor.
Ayrıca gozluğe sanırım bir turlu alışamadım. Gozluğu taktıktan bir sure sonra gozlerim yorulmaya ve sulanmaya başlıyor. Bu nedenle gozluklerimi coğunlukla cıkartıyorum. Sadece bilgisayar başındayken ve dershanedeyken takıyorum.
Bu sulanmanın nedeni gozluğu onceden beri surekli takmayıp, bir cıkarıp bir takmamdan dolayı olabilir mi? Ama ne yaparsam yapayım gozluğu uzun sure takamıyorum. Alışana kadar surekli takayım dedim ama dediğim gibi kirpiklerime ve gozlerime bir yorgunluk gelip sulanmaya başlıyor.

Yardımcı olursanız cok sevinirim. Teşekkurler.