Ağzınız mı kokuyor? O halde bu onerileri dikkate alın...
Diş fırcası ve macunu: Temiz bir nefes icin diş sağlığınıza onem verin. Diş fırcanızı en gec uc ayda bir değiştirin ve dişlerinizi sabah akşam duzenli bir şekilde fırcalamayı ihmal etmeyin.

Dil fırcası: Doğru ağız hijyeni icin diş fırcalamanın yanında dil temizliği de yapılmalıdır. Dilin uzerinde, ozellikle dil sırtının arka bolgelerinde oluşan bakteriler ağız kokusuna neden olabilir. Bu bakteriler ozel tasarlanmış dil fırcalarıyla temlzlenmelldir.

Su: Bobrekler acısından risk taşıyan hastalar dışında, gunde 2,5-3 litre su icmek idealdir ve bu miktar tukuruk salgısının artmasını sağlayarak ağız kokusunu onlemeye yardımcı olur.

Sakız: Ağız kokusunun en onemli nedenlerinden biri de tukuruk salgısının azlığına bağlı olarak ağız kuruluğudur... Şeker gibi bazı kronik rahatsızlıklarda ilacların yan etkisiyle ağızda kuruluk meydana gelir.

Gece boyunca tukuruk salgısının azalması ve ve ağız icindeki yemek parcacıklarının birikmesi de kotu koku yapar. Hem tukuruk salgısını coğaltmak, hem de kokuyu yok etmek , icin cinkolu sakız ciğneyin.

Tarcın: Tarcın ağız ici bakterilerle mucadelede onemli bir silahtır. Yiyecek ve iceceklerinize mutlaka tarcın koyun. Tarcınlı şekersiz sakızlar da hem kuruluk hem de bakterilerle mucadelede fayda sağlar.

Alkolsuz gargara solusyonu: Yeme icmeyle ilgili tum faaliyetlerin sona erdiği uyku oncesinde, dişlerin fırcalanması ağız hijyeninin olmazsa olmazıdır. Fırcalama dışında, alkolsuz ağız gargaralarını kullanmak da kokuyu onler.

Ağız nemlendirici: Ağızdaki tukuruk miktarı normalden az ise ağız nemlendirici onerilir. Bu nemlendiriciler bol su icildiği takdirde kuruluğu onemli olcude onler.

Curuksuz dişler: Eğer lokmalar İyice clğnerılrse yiyecekler tukuruk salgısı ile karışarak ağızda yemek parcası kalma olasılığını duşurur. Bu da daha az koku demektir. Cunku cok ciğneme bakterilerin yerinden koparır ve yok eder.

Sağlıklı burun: Sinuzit ve burun tıkanmasına neden olan tum rahatsızlıklar nefesin ağız yoluyla alınmasına neden olur. Bu durum ağzı ve boğazı kurutur; bakterilerin uremesi icin ideal bir ortam oluşturur.

Sağlıklı bir hayat:Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tum hazır gıdalar ağız icindeki bakterilerin buyumesinde onemli rol oynar. Bakteriler bu tur şekerleri kullanarak hızla coğalır.

Basit şekerler de diş curuklerine neden olarak ağız sağlığını bozar. Sigara icmek de ağız kuruluğuna ve kokuya neden olur. Diş eti hastalıklarına zemin hazırlayarak ağız sağlığını bozar.