Kızlar dun feci şekilde midem yanıyordu.İnternette araştırma yaptım , şu yazıya rastladım.Sizle de paylaşmak istiyorum.
Mide yanması ,genellikle yediğimiz ve ictiğimiz yiyeceklerden kaynaklanan , mide asitinde meydana gelen değişimler sonucu oluşan bir hastalıktır.Normal sağlıkta ki insanlar da mide yanması hastalığı gecirebilir.Fakat bu mide yanması surekli , başınıza geliyor ise doktorunuza gorunmenizde yarar var.Cunku reflu ve mide ulseri hastalığının ilk belirtileri mide yanmasıdır.Bu hastalıklarda da erken teşhis cok onemlidir.Peki , bu hastalıktan kurtulmak icin ne yapmalıyız , mide yanmasına ne iyi gelir ?
İlk olarak hastalık başlamadan once yediğimiz ve ictiğimiz yiyecekleri duşunmeliyiz.Bunlardan cok asitli ve ağır olanlar buyuk ihtimal mide yanmasına sebep olmuştur.Belli bir sure bunlardan uzak durmalıyız.Ozellikle alkol ve sigara , mide asitinin dengesini bozabilmektedir.Bu yuzden en azından belli bir sure bu kotu alışkanlıklarımıza ara vermeliyiz.Lifli sebze ve meyve tuketimini arttırmalıyız.Lifli gıdalar midede cabuk sindirilerek , mide asitini duzenlemede buyuk rol oynar.Sebzeleri , ya ciğ ya da haşlanmış olarak tuketebilirsniz.
Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler
Sindirimi kolay lifli ciğ sebze ve meyve (armut , kavun , muz v.b.) Uzun sure tok kalmanızı sağlayan tam tahıllılar (esmer pirinc , bulgur , yulaf v.b.) Bol su tuketimi Bu hastalığın sık sık başınıza gelmesinden şikayetciyseniz , mide yanmasından korunmak icin bir size kac tavsiyemiz var.Fazla kafein iceren , asitli ve gazlı iceceklerden kacının.Bol yağlı ve şekerli gıdalar tuketmeyin.Fazla kilolarınız varsa zayıflamaya calışın.Yatmadan hemen once yemek yemeyin.Sut ve diğer sut urunlerini , yağsız kaymaksız olarak tuketin.Yemekten sonra , midenizin calışması icin dik oturun.Fazla acı ve baharatlı urunler tuketmeyin ve son olarak ta fast food dediğimiz yiyeceklerden kacının.Kısacası , kendinize ve midenize iyi bakınız.Bu rahatsızlığınız devam ediyorsa , yukarıda da belirttiğimiz gibi , reflu ve mide ulseri teşhisi acısından doktorunuza gorunmenizde fayda var.
Mide Yanması Nasıl Gecer ?
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Mide Yanması Nasıl Gecer ?