Hoşa Giden Muzikler Kalbi Guclendirmeye Yardım Ediyor
Sırbistan ’daki Nis Universitesi ’nde bilim insanlarının yaptığı araştırma, enstrumantal muziğin kalp rahatsızlıklarına iyi geldiğini gosterdi. İnsanın sevdiği bir muziği dinlemesinin beyinde endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak kalbi guclendirebileceği belirlendi.
Kalp hastası 74 kişiyi 3 gruba ayıran araştırmacılar, birinci gruptakilerden 3 hafta aerobik derslerine gitmelerini, ikinci gruptakilerden derslere gidip gun icerisinde yarım saat muzik dinlemelerini istedi. Son gruptakiler ise sadece muzik dinledi. uc haftadan sonra spor yapan ve muzik dinleyen hastaların kalp sağlığının buyuk olcude duzeldiği belirlendi. Bu gruptakilerin kalp faaliyeti ve egzersiz kapasitesi (kişinin kaldırabileceği en fazla fiziksel aktivite ortalama yuzde 39 arttı.
Muzik dinlemeyen lakin spor yapanların kapasitesinin yuzde 29 arttığı, ilginc şekilde sadece muzik dinleyen gruptakilerin de egzersiz kapasitesinin % 19 yukseldiği gozlemlendi
Muziğin beyinde, mutluluk hormonu endorfinin salgılanmasını sağladığını belirten bilim adamları, muzik dinleyerek spor yapmanın kalp etkinliğinin iyileşmesine, dolayısıyla hastaların daha kolay toparlanmasına yardımcı olabileceğine dikkati cekti.
ALINTI
HoŞa gİden muzİkler kalbİ guclendİrmeye yardim edİyor
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- HoŞa gİden muzİkler kalbİ guclendİrmeye yardim edİyor