Beynimiz, genellikle gunduzleri uykusuz modda olur ama bazı durumlarda gece uyumada problem yaşayabiliriz. Bunun nedeni, beyninizin geceleri kendini kapatmamasıdır.

Gunumuzde, milyonlarca insan uykusuzluk hastalığından (insomnia) muzdarip. Yetişkinlerin %10-15 ’i kronik uykusuzluk cekiyor.

Uykusuzluk hastalığının uyku apnesi, ilacların yan etkisi ve kafein alımı gibi pek cok nedeni olabilir ve tedavisi genellikle guctur.

Uykusuzluk hastalığı cekenler, gunduz saatlerinde odaklanmada problem yaşayabilirler. Hafıza sorunları yaşarlar ve gunluk hayat kalitelerinde duşuş olur.

Yapılan araştırmalar, uykusuzluk hastalığı cekenlerin beyinlerinin, rahatca uyuyabilen insanlarınkine gore, daha aktif ve surekli uyanık olduğunu gostermiştir.

Bunca zamandır uykunun beyin plastisitesi icin onemli olduğu varsayılmıştır fakat son yapılan araştırmalar uykusuzluk problemi ceken insanların beyninin daha meşgul ve beyin plastisitesinin daha iyi olduğunu ortaya koymuştur.

Gunumuzde, uykusuzluk hastası olan insanların bu problemlerini ortadan kaldırmak icin, beyini rahatlatmaya yardımcı olacak, calışmalar yapılmaktadır ve yakın bir surecte bu hastalığın cozumunun bulunacağına inanılmaktadır.

Bu cozum ortaya cıkana kadar hastalara, kafeinden uzak durmaları, doğal yontemlerle (meditasyon, bitkisel caylar…) beyinlerini ve vucutlarını rahatlatmalarını oneriyoruz.

Kaynak:ıstanbella