Merhaba arkadaşlar. Size başımdan gecen tinea corporis adını verdiğimiz bir ceşit mantar hastalığından bahsedeceğim...
Biz birgun eve kedi aldık. Hayvanın patilerinde bazı yerlerde tuyler seyrekti bizde mantardan şuphelenip veterinere goturmuştuk fakat veteriner daha kucuk olduğunu ve kısa sure sonra kapanacağını soylemişti. Boyle olunca icim rahattı. Ama 1,2 hafta sonra vucudumda kırmızı lekeler cıkmaya başladı bocek ısırığı gibiydiler başta. Aynı zamanda kaşıntı vardı ve kaşıdığım zaman yanmaya başlayıp daha cok kızarıyordu. Baktım ki bu lekeler buyumeye ve değişik bir şekle girmeye başlıyor gec olmadan bir devlet hastanesine gittim herhangi bir doktora gorundum. Bana hicbir test yapmadan sadece şoyle bir goz gezdirerek kedinin tuyune karşı alerji olduğumu soyleyip krem verdiler. (Daha oncede kedi beslememe rağmen o zaman birşey olmamıştı ve sokakta gorduğum hayvanı bile severim. Acıkcası bu beni şaşırtmıştı) Neyse ben bu kremi kullanmaya başladım. İlk kullandığımda bir umut vardı icimde sanki gun gectikce azalıyormuş gibi. Sonradan heryerimde cıkmaya ve buyumeye başladı cok korktum. Annemde de aynıları cıkmaya başlamıştı hatta. (İşin garip tarafı sadece annem ve bende cıkımıştı babamda hicbir şey yoktu). Baktım olmayacak başka doktora gittim yine devlet hastanesinde. O kesinlikle %100 mantar olmadığını ve bunun değişik bir hastalık olduğunu soyledi. Farklı bir krem verdi. Onu kullanmaya başladım sonuc yine diğeri gibiydi vucudumda yaklaşık 30 tane cıktı. Benim iyice psikolojim bozuldu. Kendimi eve kapattım bir ara. İnternette araştırma yaptım. Hastalığımın adı tinea corporisti emindim. Cunku resimler bunu kanıtlıyordu. En sonunda ise care olarak ozel hastaneye gittim iyi bir doktora (gideceğiniz doktoru iyi araştırın). Ordaki doktora size anlattığım her şeyi anlattım. Derimden ornek alıp mikroskopta inceledi ve dedi ki doğru tespit etmişsin bu tinea corporis. Yalnız kediyi evden gondermemizi de soyledi. Bana "Lamisil 250g 14luk tablet" (Sabah akşam tok karnına atmak uzere) ve "Lamisil %1 15g krem" (Sabah akşam kızarık bolgelere yedirerek surmek uzere) verdi, 1-2 haftaya gecer ve izi kalmaz dedi. Bir sevincle başladım kullanmaya 1,1.5 ay surdum onu surekli kullandım gecmeye başlıyordu. Benim uzun surede anca gecmesinin sebebi ise surekli yanlış tedavi gorerek krem değiştirmemdi. Gecmesine rağmen ben yinede doktorumla gittim goruştum sonuc gosterdim (Bunu mutlaka yapın). Şuan gozle zor gorunen beyaz lekeler haricinde hicbir şeyim yok. Onlar da yavaş yavaş kayboluyor. Şu konuda kafanızda soru işeretleri vardır umarım "Bulaşıcı mı?" Bu hastalık ne yazık ki bulaşıcı arkadaşlar. Ben bunu ilk duyduğumda "Ya arkadaşlarıma bulaştıysa ben bunun vebalini nasıl oderim" diyerek ağlamıştım. Ama hicbirine bir şey olmadı. Fakat siz yinede bu surec icerisinde fazla yaklaşmamaya calışın. Lanet olası cahil doktorlar yuzunden bakın ben neler cektim. 3 ay bu lekeleri cektim. En kotusu ise yuzumde cıkmasıydı. Fakat şuan inanır mısınız iyi ki bunu gecirdim diyorum. Sebebi ise onceden dış gorunuşe cok fazla onem verip sağlığımı bunun uğruna tehlikeye atmamdı. Şuan anlıyorum ki gercekten herşeyin başı sağlık. Eğer bu fotoğraftakinin aynısıysa hastalığınız cok iyi araştırıp gitmelisiniz doktara. Ulkemizde nasıl doktorlar var goruyorsunuz. Faydalı olabildiysem ne ala. Sorularınız icin her zaman burdayım. Kendinize iyi bakı. Silin goz yaşlarınızı o kadar da kotu birşey değil